Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Fagetel (Frumoasa), judetul Harghita

Manastirea Fagetel - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Manastirea Fagetel

Manastirea Fagetel

Aflata sub Pasul Ghimeș, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine, interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumeție prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Manastirea Fagetel:

Bisericuta
Bisericuta
Naosul
Naosul
Corpul chiliilor
Corpul chiliilor
Pavilion
Pavilion

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Manastirea Fagetel.

Cautati geoascunzisul Manastirea Fagetel si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Locuri interesante din vecinatate:
* Pasul Ghimes la 0.82 km - Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. * Baile Cibre la 5.85 km - La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. * Baile Barzava la 7.55 km - Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. * Biserica catolica la 8.12 km - Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. * Ruinele castelului Xantusz la 13.29 km - Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. * Capela catolica Band la 14.41 km - La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece.
- Judetul Harghita

Obiective turistice vecine


Biserica ortodoxa
Biserica ortodoxa
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltă parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia.
Muntele Paganul
Muntele Paganul la 2.43 km
GR0279 Muntele Paganul
Muntele Frumos
Muntele Frumos la 2.91 km
GR0183 Muntele Frumos
Lacul de baraj Frumoasa
Lacul de baraj Frumoasa la 3.87 km
GR0672 Lacul de baraj Frumoasa
Cetatea de pamant uitata
Cetatea de pamant uitata la 4.68 km
GR0322 Cetatea de pamant uitata
Troita cu palarie
Troita cu palarie
Din Frumoasa porneste un traseu turistic - descris pe placa informativa aflata in piata bisericii romano-catolice - marcat cu cruce rosie.
Izvorul geografic al Trotusului
Izvorul geografic al Trotusului
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
 • Urmarire geoascunzis
 • Localizare pozitie ascunzis pe harta
 • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Camere web, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps in diferite formate
 • Descarcare coordonate - fisier .gpx
 • Locatii langa ascunzis in format .gpx
 • Doresti sa ai acces la serviciile enumerate mai sus? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


 • Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor...
 • Frumuseti de prin partile Ghimesului - ...
 • Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile...
 • Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Ai gasit si geocutia ascunsa aici? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.