Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Piatra Mare

Varful Piatra Mare


Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie.

Pe partea nordica varful este constituit din stanci formate din conglomerat, inalte de 8-10 m. La sud-est de varf, la aproximativ 30 m de creasta gasim un izvor. In dreapta izvorului, la liziera padurii se afla un mic refugiu.

Varful Piatra Mare este un platou ingust si plat, care ne ofera o priveliste deosebita in toate directiile. Se vad de aici muntii Bucegi, varful Postavaru, sub noi trecatoarea Timisului, spre sud-vest acoperisurile caselor din Predeal, in departare creasta Pietrei Craiului, in spate Iezer-Papusa care se continua cu varfurile estice ale muntilor Fagarasului, spre nord muntii Harghita, iar sub noi valea Sipoaia, respectiv Prapastia Ursului....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Stanci din conglomerat
Stanci din conglomerat
Indicatorul de pe varf
Indicatorul de pe varf
Spre Cabana Piatra Mare
Spre Cabana Piatra Mare
Refugiul
Refugiul
Babe... langa refugiu
Babe... langa refugiu
Pseudocomoara
Pseudocomoara
Vf. Piatra Mare vazut dinspre est.
Vf. Piatra Mare vazut dinspre est.
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Piatra Mare.

Cautati geoascunzisul Varful Piatra Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Cat de uituc poti fi

    Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis...
  • Multi jnepeni

    Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaz„ la vârf...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.