Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Biserica evanghelica fortificata - Bagaciu - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Biserica evanghelica fortificata - Bagaciu, atractii turistice

Biserica evanghelica fortificata - Bagaciu..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Biserica evanghelica fortificata Bagaciu! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Biserica evanghelica fortificata - Bagaciu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Bagaciu, se afla la 0,05 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Bagaciu: 2
Cazare

Cazare Bagaciu (Mures)


Vezi oferte de cazare langa Bagaciu, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 57,38 km distanta: Salina Turda (16 poze).
14714741861100
14714741881101
14714741911102
14714742121103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Biserica evanghelica fortificata Bagaciu?
Movilele Paucea. La 5,6 km. Bratul mort Custelnic. La 8,5 km. Darlos. La 9,5 km. Darlac - Cutiuta interesanta (3x14. Brateiu. La 11,4 km. Este resedinta comunei Brateiu. Gasita - Locul e cam sus. (obiectiv interesant cu geocutie)
Lacul Trei Stejari. La 12,6 km. Izvorul Dorului. La 12,7 km. Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. Gasita - Am gasit cutia in padure. (geoobiectiv cu geocutie)
Lavanda di Maria Tarnaveni. La 13 km. In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
Lacul Ighis Medias. La 15,1 km. Lacurile La amurii albi Dumbraveni. La 15,3 km. Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific - Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Padurea de stejar pufos Tarnava Mare. La 15,7 km. Poligon-Dumbraveni. La 15,8 km. Biserica armeneasca Dumbraveni. La 16,5 km. Fara un coif de turn, dar cu o geocutie - Imaginea asimetrica a bisericii armenesti din Dumbraveni este rezultatul furtunii din anul 1927, cand vantul puternic a daramat coiful turnului de nord-vest, care de atunci nu a mai fost reconstruit. Biertan. La 19 km. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare. Gasita - Am gasit cutia! Mersi. (atractie turistica si geocutie)
Valchid. La 19,6 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu. (geoascunzis)
Biserica evanghelica fortificata Mosna. La 20 km. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Copsa Mare. La 20,5 km. Apartine de comuna Biertan. Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Richis. La 21 km. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Criptele din cimitirul reformat Tirimia. La 22,1 km. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Valea Viilor. La 22,1 km. Gasita - Am gasit cutia. Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut. La 22,2 km. Localitatea Iernut apare atestata documentar in anul 1257, sub numele de Ranoltu. Gasita - Gasita! Gyuszy si Gabi.
Biserica reformata Tirimia. La 22,2 km. Este filie a parohiei Satu Nou.
Lacul Jidvei. La 22,8 km. Biserica fortificata Axente Sever. La 23,3 km. Lacul Iernut. La 25 km. Danes. La 25,6 km. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu. Gasita - Gasita.
Biserica reformata Cuci. La 27,2 km. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Castelul Degenfeld Cuci. La 27,2 km. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Belvedere cu cruce Hetiur. La 27,6 km. De aici avem o priveliste frumoasa catre dealurile Coasta Mare (Herzberg), Dealul Chicuiului (Scharfenberg), Schartenberg, Dealurile Seleusului (Alischer Wench si Hoher Wench).
Parcul Knopfler Cristesti. La 27,7 km. Azi doar un ascunzis - Eram prin trecere prin Cristesti, asa ca am facut o mica pauza pentru a vizita fosta gradina a castelului Knopfler, ars pana in temelii in anul 1932. Podul de pe linia ingusta Cristesti. La 27,8 km. Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Cimitirul reformat Bogata. La 27,9 km. Un singur loc de veci este intr-o stare mai buna, aici se afla monumentele funerare ale familiei Ecken.
Biserica lutherana Tigmandru. La 28,1 km. Castelul Bethlen Cris. La 28,4 km. Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Biserica reformata Bogata. La 28,5 km. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii.
Rapa Datesului Dataseni. La 28,5 km. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Cimitirul evreiesc Bogata. La 28,7 km. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Coloana Infinitului Bogata. La 28,7 km. Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta.
Cernobil Targu Mures. La 28,8 km. Ascunzis protejat - In apropierea ascunzisului, m-am intalnit cu un agent de paza si cainele lui. Castrul de pamant Podmoale Sighisoara. La 28,9 km. Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale.
Moardas. La 29,2 km. Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Cimitirul reformat Mureseni. La 29,8 km. In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania.
Lacul fabricii de caramida Targu Mures. La 30,1 km. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului. Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia.
Lavenderland Chendu. La 30,1 km. Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni. La 30,2 km. Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa.
Biserica lutherana Hetiur. La 30,5 km. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul: am gasit cutia.
Padurea Breite Sighisoara. La 31,1 km. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Lavanda Erika Murgesti. La 31,3 km. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
Izvorul de pe strada Mestecanisului. La 31,4 km. Apa nepotabila - Am ajuns la fata locului in jurul amiezii. Turnuletul La Chip Sighisoara. La 31,5 km. Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Fantana cu troaca. La 31,7 km. Ascunzis drive-in - Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina. Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures. La 31,7 km. Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus. La 31,8 km. Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Lacul Serches Sighisoara. La 31,8 km. Biserica reformata Ludus. La 31,9 km. Biserica catolica Ludus. La 31,9 km.

Biserica evanghelica fortificata Bagaciu in limba maghiara - magyarul: Gótikus erődtemplom Szászbogács

Obiective cultural-istorice - Judetul Mures
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Biserica evanghelica fortificata
  • Localizare pozitie pe harta Bagaciu
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns in Bagaciu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Biserica evanghelica fortificata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.