Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Moara Cracucenilor - Ponoarele

Moara Cracucenilor - Ponoarele


Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele. A fost utilizata la macinarea traditionala a graului sau porumbului, cu ajutorul apei. Acest obiectiv etnofolcloric a fost declarat monument istoric.

09.08.2016 Moara Cracucenilor se afla, in prezent, in reconstructie, astfel ca in interior nu se mai afla nimic (doar placa indicatoare a monumentului istoric), lucrandu-se, deocamdata, la repararea acoperisului si inlocuirea unor barne din structura. Cateva informatii privind accesul se pot extrage din descrierea obiectivului Biserica veche din Ponoarele.

[EN]...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Cautare geoascunzisuri

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Moara Cracucenilor - Ponoarele.

Cautati geoascunzisul Moara Cracucenilor - Ponoarele si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.