Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica evanghelica Turnisor - Sibiu

Biserica evanghelica Turnisor - Sibiu


Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea. Ansamblul bisericii a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Sibiu din anul 2004, fiind format din doua obiective: Biserica evanghelica si Casa parohiala evanghelica.

Biserica evanghelica din Turnisor a fost construita din piatra in secolul al XIII-lea, ca o basilica romanica. Ea a fost transformata radical in secolul al XVIII-lea, inlaturandu-i-se navele laterale si adaugandu-i-se actualul turn deasupra corului. In prezent, din constructia initiala se mai pastreaza doar absida si corul, precum si partea rasariteana a colateralei din sud, inclusiv absidiola.

Biserica a fost imprejmuita odinioara cu un zid sub forma neregulata. In ziua de astazi urmele incintei sunt putin vizibile. Biserica a fost construita initial din piatra. Spre deosebire de nava centrala, adaosurile mai recente printre care si turnul de peste cor sunt...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Intrarea
Intrarea
Turnul cu ceas
Turnul cu ceas
Alee 1
Alee 1
Alee 2
Alee 2
3644
3644
3645
3645
Pietre funerare
Pietre funerare
O piatra funerara veche
O piatra funerara veche
Turnisor
Turnisor
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica evanghelica Turnisor - Sibiu.

Cautati geoascunzisul Biserica evanghelica Turnisor - Sibiu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Frumos

    Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.