Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Concretiunile paraului Roua - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Concretiunile paraului Roua, atractii turistice

Concretiunile paraului Roua..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Concretiune - 1 Concretiune - 2 Concretiune - 3 Canyonul Roua Cascada - 1 Cascada - 2 Cadere de apa. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Concretiunile paraului Roua! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Concretiunile paraului Roua si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Vidacut, se afla la 3,42 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Vidacut: 10
Cazare

Cazare Vidacut (Sacel, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Vidacut, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 21,38 km distanta: Lacul Rák - Porumbenii Mari (15 poze). Lacul Rák (Rac) este situat la 2 km nord de Porumbenii Mari, la altitudinea de 600 m.
14714746111100
14714746121101
14714746131102
14714746161103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Concretiunile paraului Roua?
Biserica reformata Bezid. La 5,6 km. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. (atractie turistica si geocutie)
Dealul cu lavanda Bezid. La 6,1 km. Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita.
Pe malul lacului Bezidu Nou. La 6,7 km. Am gasit doar butelii de bere goale - Eram in graba, si doar prin trecere, dar am zis sa nu plec fara a cauta acest ascunzis. Zidul Plangerii Bezidu Nou. La 7,2 km. Liniste vesnica. La 8,2 km. Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. Muzeul palariilor de paie Criseni. La 9 km. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata. (obiectiv interesant cu geocutie)
Lacul Cristuru Secuiesc. La 10,7 km. Biserica reformata Goagiu. La 11,4 km. Lavenderland Chendu. La 11,5 km. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti. La 12,5 km. Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20.
Biserica lutherana Tigmandru. La 12,5 km. Biserica lutherana Hetiur. La 13,9 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul: am gasit cutia. (geoascunzis)
Cavitatile de langa Sansimion. La 14,2 km. Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor. (obiectiv interesant cu geocutie)
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc. La 14,6 km. In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
Clopotnita si biserica reformata Sansimion. La 14,9 km. Lacul Ruganesti. La 15 km. Belvedere cu cruce Hetiur. La 15,5 km. De aici avem o priveliste frumoasa catre dealurile Coasta Mare (Herzberg), Dealul Chicuiului (Scharfenberg), Schartenberg, Dealurile Seleusului (Alischer Wench si Hoher Wench).
Monumentul Skariatin Sighisoara. La 16 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Vila Franka Sighisoara. La 16,3 km. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Baile Sarate Cristuru Secuiesc. La 16,3 km. Baile sarate, o experienta deosebita - In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Oaza Nicoleni. La 16,6 km. Lacul Serches Sighisoara. La 16,9 km. Biserica leprosilor Sighisoara. La 17,2 km. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara. La 17,4 km. Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor.
Turnul Cizmarilor Sighisoara. La 17,5 km. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Casa Georgius Krauss Sighisoara. La 17,5 km. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Casa Kolping Sighisoara. La 17,5 km. Casa Medrea, strada Manastirii 10, MS-II-m-B-15915.
Casa Michael von Melas Sighisoara. La 17,5 km. In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
Primaria Sighisoara. La 17,5 km. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
Turnuletul La Chip Sighisoara. La 17,6 km. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Casa Jakody Sighisoara. La 17,6 km. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Turnul Fierarilor Sighisoara. La 17,6 km. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Biserica Manastirii Sighisoara. La 17,6 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Turnul Croitorilor Sighisoara. La 17,6 km. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Casa cu cerb Sighisoara. La 17,6 km. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Casa Mild Sighisoara. La 17,6 km. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both.
Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara. La 17,6 km. Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Hotel Sighisoara. La 17,6 km. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara. La 17,6 km. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Turnul cu ceas Sighisoara. La 17,6 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Casa Richter Sighisoara. La 17,6 km. MS-II-m-A-16010.
Casa Virgil Marzea Sighisoara. La 17,6 km. MS-II-m-A-15983.
Casa Albert Sighisoara. La 17,7 km. In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Casa Loris Sighisoara. La 17,7 km. Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Casa Joseph Bacon Sighisoara. La 17,7 km. Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Casa Breslelor Sighisoara. La 17,7 km. Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Prima scoala romaneasca Sighisoara. La 17,7 km. In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Casa Fronius Sighisoara. La 17,7 km. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Casa Wonnerth Sighisoara. La 17,7 km. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Casa Haraszty Sighisoara. La 17,7 km. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.

Concretiunile paraului Roua in limba maghiara - magyarul: Rava patak homokkõ képzõdményei

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Concretiunile paraului Roua
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua - Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m, apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Concretiunile paraului Roua? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.