Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica reformata - Bezid

Biserica reformata - Bezid


Ascunzisul Biserica reformata - Bezid. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. In anul 1640 biserica este luata de reformati, dar mai apoi le revine tot unitarienilor. In anul 1688 Apafi da biserica, definitiv reformatilor.

Primele documente care atesta existenta bisericii apar in anul 1636, dar forma absidei si stilul gotic al sediliei, demonstreaza faptul ca biserica a fost construita mai devreme. Ferestrele vechi in stil poligonal ale absidei au fost reabilitate, arcul de triumf  fiind demolat. Din vechiul gard al bisericii au ramas doar cateva ramasite in partea sudica.

Turnul de pe fatada de vest a bisericii, construit mai nou, a fost ridicat potrivit inscriptiei in 1821. Primul clopot a fost turnat in anul 1639, iar clopotul mai mic, denumit Sf. Antonie, in anul 1774. Acesta din urma a fost vandut, si un altul a fost turnate in schimb de catre Manchen...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Biserica reformata
Biserica reformata
Intrarea in biserica
Intrarea in biserica
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica reformata - Bezid.

Cautati geoascunzisul Biserica reformata - Bezid si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Supravegheat de un vecin

    Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.