Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Zidul Plangerii Bezidu Nou
Pe malul lacului Bezidu Nou
Muzeul palariilor de paie Criseni
Concretiunile paraului Roua
Liniste vesnica

Comentarii
Supravegheat de un vecin...Biserica reformata - Bezid

Biserica reformata - Bezid


Ascunzisul Biserica reformata - Bezid. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. In anul 1640 biserica este luata de reformati, dar mai apoi le revine tot unitarienilor. In anul 1688 Apafi da biserica, definitiv reformatilor.

Primele documente care atesta existenta bisericii apar in anul 1636, dar forma absidei si stilul gotic al sediliei, demonstreaza faptul ca biserica a fost construita mai devreme. Ferestrele vechi in stil poligonal ale absidei au fost reabilitate, arcul de triumf  fiind demolat. Din vechiul gard al bisericii au ramas doar cateva ramasite in partea sudica.

Turnul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica reformata - Bezid.

Cautati geoascunzisul Biserica reformata - Bezid si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.