Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baraj Vidraru
Canionul Valea lui Stan
Podul Calugarita
Lacul Cerbureni
Baraj Valea Rea

ComentariiCetatea Poienari

Cetatea Poienari


Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni. Cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in sec. XIII. probabil in vremea domnitorului Negru Voda. Zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.

Datorita rolului minor in contextul luptei antiotomane, dupa 1550 cetatea a fost abandonata. In urma cutremurului din 1915, portiunea nordica a zidului se prabuseste, impreuna cu stanca pe care se sprijinea. Actuala restaurare dateaza din anul 1972....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Poienari.

Cautati geoascunzisul Cetatea Poienari si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.