Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Canionul Valea lui Stan

Canionul Valea lui Stan


Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru. Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare.

Pentru a ajunge la intrarea canionului, coboram dinspre barajul Vidraru spre sud, trecem prin tunel, si oprim dupa aproximativ 2 km intr-o curba spre stanga. Locul poate fi recunoscut dupa o troita rosie, care se afla chiar la intrarea vaii. Tot acolo se afla si un panou cu atentionarile salvamontului. Canionul este amenajat cu trepte, scari, si podete din fier. Numai la iesirea din canion este o portiune, unde se intra in apa adanca de aproximativ 1 m.

Traseul este marcat cu punct rosu. Parcurgerea traseului complet Canionul Valea lui Stan - Canton Calugarita - Baraj Vidraru dureaza patru ore si jumatate. Partea de dupa barajul de sus, amonte de canion, care...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Troita rosie
Troita rosie
Atentionari
Atentionari
Barajul de jos
Barajul de jos
Patul de piatra al paraului
Patul de piatra al paraului
Un mic lac
Un mic lac
Canion
Canion
Cascada
Cascada
No comment
No comment
Loc de campare
Loc de campare
Bolovan
Bolovan
3247
3247
Pod peste cascada
Pod peste cascada
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Canionul Valea lui Stan.

Cautati geoascunzisul Canionul Valea lui Stan si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.