Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cabina panoramica - Piatra Poienii

Cabina panoramica - Piatra Poienii


Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului. Acestea sunt unice in Romania, dar chiar si in Europa gasesti rar asemenea constructii. Se pare ca sunt doar patru. Un refugiu a fost montat pe Piatra Poienii, fatada vestica - iar celalalt pe peretele de stanca a Muntelui Ucigasului.

Ambele refugii pot fi observate si de jos, de pe drumul asfaltat care strabate Cheile Bicazului, respectiv statiunea Lacu Rosu. Cabinele se afla la capatul unor trasee turistice deja existente, pe care au fost amplasate indicatoare noi. Accesul este posibil chiar si pentru familii cu copii mici. Utilizarea este gratuita, insa pentru folosinta este necesara anuntarea prealabila.

Refugiile montane au fost construite din lemn si aluminiu, la asamblare au ajutat voluntari Salvamont. Cu ocazia vizitei noastre, drumul dus-intors pana la cabina panoramica a durat o ora si jumatate. Incluzand ascunderea geocutiei, fotografiatul, si cate o scurta vizita la punctele...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Cabina panoramica - 2
Cabina panoramica - 2
Cabina panoramica - 3
Cabina panoramica - 3
Piatra Altarului
Piatra Altarului
Telescop
Telescop
Spre telescop
Spre telescop
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cabina panoramica - Piatra Poienii.

Cautati geoascunzisul Cabina panoramica - Piatra Poienii si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.