Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Sirul Stancilor
Prapastia Ursului
7 Scari
Sura de Piatra
Belvedere la valcel

ComentariiPestera cu Gheata din Piatra Mare

Pestera cu Gheata din Piatra Mare


Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).

Pestera cu Gheata este el un fenomen endocarstic, dar, oarecum, pe jumatate, in sensul ca reprezinta o crapatura (diaclaza), mai degraba, exterioara, decat un gol subteran datorat dizolvarii calcarului. Lungimea pesterii este de doar 50 de metri, cu podeaua, in prima aparte, ascendenta - cu cateva praguri mai greu de depasit la intoarcere. Latimea diaclazei, de cca 50 cm, obliga...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Pestera cu Gheata din Piatra Mare.

Cautati geoascunzisul Pestera cu Gheata din Piatra Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.