Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj
Cimitirul din Bodvaj
Stanca Capul de om de la Bodvaj
Apa minerala Buzgo
Pestera apa minerala Benedek Elek

ComentariiFurnalul Bodvaj - Valea paraului Bradul Mare

Furnalul Bodvaj - Valea paraului Bradul Mare


Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj. Mina de fier a functionat insa inca din anul 1720. Furnalul a fost infiintat de Zakarias Antal, iar lucrarile au inceput in anul 1831.

In zona au mai fost furnale la Filia si Lueta. La Bodvaj au fost turnate primele doua tunuri de catre Gabor Aron, in timpul revolutiei din 1848. Furnalul a fost restaurat in anul 2006....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Furnalul Bodvaj - Valea paraului Bradul Mare.

Cautati geoascunzisul Furnalul Bodvaj - Valea paraului Bradul Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.