Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Padurea Barcul Rosu Sibiel
Cetatea Cibinburg
Biserica Sfantul Nicolae Fantanele
Muzeul Zosim Oancea Sibiel
Biserica Sfanta Treime Sibiel

ComentariiCetatea Scurta - Orlat

Cetatea Scurta - Orlat


Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.

Pe inaltimea de langa halta CFR Sibiel se afla cetatea de piatra La Zidu. Se presupune ca fortificatia de piatra, construita la inceputul secolului al XIV-lea, a preluat rolul jucat un secol mai devreme de Cetatea Scurta. Cercetari arheologice desfasurate intre anii 1967-1969 sub conducerea lui Thomas Nägler, au scos la iveala fragmente ceramice ši piese de fier atipice....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Scurta - Orlat.

Cautati geoascunzisul Cetatea Scurta - Orlat si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.