Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Mehadia

Cetatea Mehadia


Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din sec. XIV-XV. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m. Turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de cca 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.

Turnul a fost ridicat de regalitatea maghiara in primii ani ai sec. XIV. In sec. XV. au fost ridicate zidurile de curtina, turnuri de aparare, si un turn circular.

Se poate ajunge cu masina pana in cariera de sub dealul cetatii. Pentru a ajunge la ruine se urmeaza drumul de caruta spre nord-est, din care o poteca urca spre nord-vest pana pe creasta care duce spre cetate....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Parterul turnului locuinta
Parterul turnului locuinta
Candva panou informativ
Candva panou informativ
2081
2081
Caramizi
Caramizi
Apus de soare
Apus de soare
Cauta in apropierea acestor cercuri
Cauta in apropierea acestor cercuri
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Mehadia.

Cautati geoascunzisul Cetatea Mehadia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.