Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cheile Zugreni

Cheile Zugreni


Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.

Zona este cunoscuta si frecventata de turisti datorita cabanei Zugreni, care este amplasata pe o insula inconjurata de raul Bistrita si care este un loc de unde pornesc mai multe trasee turistice spre Rarau-Giumalau, resp. Muntii Bistrita.

Punctul cel mai inalt al rezervatiei este varful Pietrosu Bistritei, cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Avand aproximativ 2,5 km lungime, latimea cheilor variaza intre 150-200 m. Gasim aici cateva stanci cu forme ciudate cum ar fi Coltul Acrii, Piatra lui Osman, Grindul Puscatei si Stanca Coifului. Dintre elementele floristice putem remarca Pietrosia levitomentosa, o planta unicat in Europa. ...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Cabana Zugreni
Cabana Zugreni
Prima ecluza
Prima ecluza
Poteca ingusta
Poteca ingusta
A doua ecluza
A doua ecluza
Sub piatra
Sub piatra
Zidul stancii
Zidul stancii
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cheile Zugreni.

Cautati geoascunzisul Cheile Zugreni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.