Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Crovurile Medved si al Porcului - Muntii Mehedinti

Crovurile Medved si al Porcului - Muntii Mehedinti


Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.

In zona mentionata se remarca prin dimensiuni (diametrul sau, dupa caz, axa mare, atinge, in medie, sute de metri, iar adancimea, chiar si 200 m). De la nord la sud, sunt numite: Poiana Beletina, Poiana Mare, Crovul Mare, Poienile Porcului, Crovul Medved, Plostinioarele si Plostina. Cel mai mare este Beletina (cca 1,5 km), iar cel mai adanc, Medved (aproape 200 m).

Accesul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Valori naturale din Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Crovurile Medved si al Porcului - Muntii Mehedinti.

Cautati geoascunzisul Crovurile Medved si al Porcului - Muntii Mehedinti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.