Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Miko Miercurea Ciuc

Cetatea Miko Miercurea Ciuc


Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasului Miercurea Ciuc. Construirea cetatii incepe in anul 1623 din din ordinul lui Hidvégi Mikó Ferenc, consilier al principelui Bethlen Gábor, diplomat, cronicar, capitan al scaunului Ciuc.

Cetatea Mikó este reconstruita in forma actuala intre anii 1714 - 1716 sub conducerea generalului imperial Steinwille, asa cum atesta si inscriptia in piatra de la poarta de intrare in cetate.

Azi cetatea este sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului, avand colectii etnografice, de carte veche, arheologice, de arta plastica si de stiintele naturi foarte valoroase. In curtea...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Coordonate gps

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Miko Miercurea Ciuc.

Cautati geoascunzisul Cetatea Miko Miercurea Ciuc si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Patinoarul Vakar Lajos
Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc
Gradina Micurin
Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc
Lacul Suta

Comentarii
Pixel
Cetatea Miko Miercurea Ciuc...
Trecand prin Miercurea Ciuc...
O seara minunata...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.