Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Miko Miercurea Ciuc

Cetatea Miko Miercurea Ciuc


Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasului Miercurea Ciuc. Construirea cetatii incepe in anul 1623 din din ordinul lui Hidvégi Mikó Ferenc, consilier al principelui Bethlen Gábor, diplomat, cronicar, capitan al scaunului Ciuc.

Cetatea Mikó este reconstruita in forma actuala intre anii 1714 - 1716 sub conducerea generalului imperial Steinwille, asa cum atesta si inscriptia in piatra de la poarta de intrare in cetate.

Azi cetatea este sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului, avand colectii etnografice, de carte veche, arheologice, de arta plastica si de stiintele naturi foarte valoroase. In curtea interioara a cetatii se tin concertele din cadrul Festivalului Muzicii Vechi.

In the centre of Miercurea Ciuc, the main point of interest is the Mikó Castle, built in a late Renaissance style. The original more decorative castle was raised in the 17th century on the orders of Ferenc...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Turnul cu ceas
Turnul cu ceas
Imprejurimea cetatii
Imprejurimea cetatii
Amenajare
Amenajare
Ulm
Ulm
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc 2
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc 2
Primaria Miercurea Ciuc
Primaria Miercurea Ciuc
Parcul din fața cetății Miko
Parcul din fața cetății Miko
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc 3
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc 3
Monumentul luptei anticomuniste Miercurea Ciuc
Monumentul luptei anticomuniste Miercurea Ciuc
Strada Petofi 1
Strada Petofi 1
Strada Petofi 2
Strada Petofi 2
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Miko Miercurea Ciuc.

Cautati geoascunzisul Cetatea Miko Miercurea Ciuc si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc

    Nu am găsit geocutia, dar am făcut căteva poze frumoase...
  • Trecand prin Miercurea Ciuc

    Nu puteam s-o ratez :) Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu)...
  • O seara minunata

    Sunt prima persoană, care am găsit această geo-cutiuță : ) Mi-a oferit o seară minunată, este un ascunzis ușor accesibil pentru toti și totuși de căutat...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.