Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Nemira Mare

Varful Nemira Mare


Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Este permanent in bataia vanturilor, cel mai rece fiind numit, conform traditiei, chiar Nemira. Cu cateva zeci de ani in urma pe varf exista o statie meteorologica automata a carei utilitate era legata de monitorizarea circulatiei maselor de aer.

Desigur, varful este obiectivul principal al drumetilor ce se angajeaza sa strabata creasta principala a Nemirei; cu toate acestea traseul marcat aferent crestei ocoleste varful pe sub versantul sau vestic, dar ascensiunea varfului este facila, consumand cca 10-15 minute.

Pe varf se poate ajunge in cadrul unui traseu in circuit de o zi cu plecare din valea Barzautei, de la cantonul silvic de la gura Chiliscai, urcand pe Chilisca Mare, apoi pe Poiana Stanei, coborarea facandu-se prin Farcu Mic. Un alt traseu de o zi, ce are in vedere si alte obiective majore ale Nemirei (Nemira Mica si Baltile Nemirei), este fotodescris pe Munte...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Urcusul final spre Nemira Mare
Urcusul final spre Nemira Mare
Vedere de pe Nemira Mare spre sud
Vedere de pe Nemira Mare spre sud
Jurnalul
Jurnalul
Comoara
Comoara
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Nemira Mare.

Cautati geoascunzisul Varful Nemira Mare si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Inca un 10!

    ...
  • Varful Nemira Mare

    Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.