Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cheile Moara Dracului - Muntii Rarau

Cheile Moara Dracului - Muntii Rarau


Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte. Sunt martori importanti ai trecutului geologic, cand, in prima perioada din era mezozoica-triasic, intreg masivul Rarau sufera diferite procese morfologice.

Intrarea in chei, in avalul paraului care il modeleaza, este domoala, cu o latime de 5 m si inaltimi reduse, traseul cuprinde 2/3 din lungimea totala a cheilor. Peretii sunt intens afectati de fisuri, in special la intrarea in chei si in sectorul terminal. Unele dintre fisuri au latimi de 10-15 m si incep de la peste 50 m si se continua neintrerupt pana la baza.

Spectacolul cheilor se desfasoara in amontele paraului, pe ultimii 30 m, cand, deodata peretii se ingusteaza pana la 4 m, iar linia usor evazata a peretilor este intrerupta, pe alocuri, de colti si stanci cu inaltimi ce ajung la 15-18 m. Peretii prezinta surplombe si scobituri de marmite de 5-6 m, marturie...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Izvor acoperit
Izvor acoperit
Cheile Moara Dracului - 2
Cheile Moara Dracului - 2
Cheile Moara Dracului - 3
Cheile Moara Dracului - 3
Cheile Moara Dracului - 4
Cheile Moara Dracului - 4
Cheile Moara Dracului - 5
Cheile Moara Dracului - 5
Cheile Moara Dracului - 6
Cheile Moara Dracului - 6
Cheile Moara Dracului - 7
Cheile Moara Dracului - 7
Cheile Moara Dracului - 8
Cheile Moara Dracului - 8
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cheile Moara Dracului - Muntii Rarau.

Cautati geoascunzisul Cheile Moara Dracului - Muntii Rarau si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.