Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Avenul Licas

Avenul Licas


Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere de pasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675 m. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund.

Avenul Licas s-a format in calcare dolomitice. Putul cu diametrul de 8 m de la intrare are o adancime de 37,5 m si are la fund un dop de zapada, gheata si busteni. Avenul continua si sub acest dop de gheata, cu o galerie puternic descendenta, cu blocuri si scurgeri parietale. In aceasta galerie se poate patrunde doar la sfarsitul verii. Avenul se inchide la adancimea de -51 m. La nivelul dopului de gheata temperatura este in jur de 0 grade C. ...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Stanca de calcar
Stanca de calcar
Avenul Licas
Avenul Licas
Muntele Vithovos
Muntele Vithovos
Nu treceti dupa gard
Nu treceti dupa gard
Varful Licas
Varful Licas
Cavitate
Cavitate
Crapatura
Crapatura
Licas
Licas
Indicatoare
Indicatoare
Refugiul
Refugiul
Avenul
Avenul
Avenul Licas
Avenul Licas
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Avenul Licas.

Cautati geoascunzisul Avenul Licas si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Licas

    Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.