Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Crucea Eroilor - Piatra Mica

Crucea Eroilor - Piatra Mica


Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.

Dupa parcurgerea catorva jgheaburi sapate in calcar se iese pe un mic platou stancos, plin cu tufe de jnepeni. In extremitatea estica a platoului gasim troita comemorativa de pe varf, ridicata in memoria ostasilor cazuti in timpul primului razboi mondial. Azi gasim in acest loc doua cruci din lemn, respectiv o cruce metalica uriasa.

Din acest loc avem o vedere panoramica asupra Tarii Barsei dominata de Magura Codlei, depresiunea Branului, crestele Pietrei Craiului si muntilor Bucegi. In continuare poteca marcata coboara prin padure spre sud, si iese la lumina in partea de sus a poienii Zanoaga....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Crucea Eroilor - Piatra Mica.

Cautati geoascunzisul Crucea Eroilor - Piatra Mica si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.