Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei

Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei


Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc, fiind culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.

In plus se afla pe culmea principala a Muntilor Cernei, pe cand Arjana este pe o prelungire secundara, spre nord-vest, a acesteia, fiind si putin evidentiata in peisaj, constituita fiind din sisturi verzui-cenusii, acoperite cu ienuperi. Calcarul alb din care este constituit Zascolul il face vizibil de peste tot, mai ales de pe culmile Muntilor Mehedinti, si face din el unul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractiile Romaniei

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei.

Cautati geoascunzisul Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.