Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei

Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei


Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc, fiind culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.

In plus se afla pe culmea principala a Muntilor Cernei, pe cand Arjana este pe o prelungire secundara, spre nord-vest, a acesteia, fiind si putin evidentiata in peisaj, constituita fiind din sisturi verzui-cenusii, acoperite cu ienuperi. Calcarul alb din care este constituit Zascolul il face vizibil de peste tot, mai ales de pe culmile Muntilor Mehedinti, si face din el unul din cele mai dorite varfuri.

Accesul pe el se face de regula din valea Cernei, prin  Dobraia, atacandu-l, fie dinspre sud, de pe Biliana, fie dinspre nord din Saua Prislop a culmii Muntilor Cernei. Noi l-am atacat plecand din satul Bogaltin. Cum pe varful Zascolului se afla infipta o...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Inceput de urcus pe Zascol
Inceput de urcus pe Zascol
Urcus pe Zascol
Urcus pe Zascol
Urcus pe Zascol-2
Urcus pe Zascol-2
Urcus pe Zascol - 3
Urcus pe Zascol - 3
Urcus pe Zascol - 4
Urcus pe Zascol - 4
Privind inapoi de pe Zascol
Privind inapoi de pe Zascol
Privind de pe Zascol spre Vf. Arjana
Privind de pe Zascol spre Vf. Arjana
Adevaratul Varf Arjana
Adevaratul Varf Arjana
Privire de pe Zascol spre culmea principala a Muntilor Cernei
Privire de pe Zascol spre culmea principala a Muntilor Cernei
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei.

Cautati geoascunzisul Varful Zascolul Arjanei - Muntii Cernei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.