Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Turbaria Ruginosu - Zagon - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Turbaria Ruginosu - Zagon, atractii turistice

Turbaria Ruginosu - Zagon..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Turbaria Ruginosu Zagon! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Turbaria Ruginosu - Zagon si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Comandau, se afla la 3,92 km distanta.
Cazare

Cazare Comandau (Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Comandau, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 3,94 km distanta: Comandau (10 poze).
14714743271100
14714743281101
14714743291962
14714743301103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Turbaria Ruginosu Zagon?
Podul suspendat Comandau. La 3,6 km. Podul suspendat de la Comandau. (punct de interes turistic cu geocutie)
Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei. La 3,9 km. Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul. (obiectiv interesant cu geocutie)
Comandau. La 3,9 km. Muntele Laur Comandau. La 4,4 km. Vechea cale ferata ingusta Comandau Covasna. La 5,2 km. Alta statie pentru ascunzis - Am rebaleiat zona ascunzisului, cu același rezultat. Planul inclinat. La 6,6 km. Cele doua retele de cale ferata, separate de o diferenta de nivel de 327 m, au fost conectate cu ajutorul planului inclinat lung de 1236 m. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. (atractie turistica si geocutie)
Biserica ortodoxa de lemn Papauti. La 6,7 km. Prima atestare documentare este tarzie, din anul 1567. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cetatea Zanelor Covasna. La 6,7 km. Cetatea este formata dintr-o acropola si mai multe terase, toate inconjurate de ziduri de piatra. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunziș a devenit imposibil de explorat, datorită vegetației arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Paraul Vanatorul. La 7,1 km. Cascada Valea Zanelor Covasna. La 7,7 km. Cascada Valea Zanelor - Covasna.
Zagon. La 8,1 km. Sarbatori pascale - Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Chiurus. La 8,3 km. Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie. Gaterul vechi de la Gyula. La 8,5 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Lacul Chiurus Covasna. La 9,4 km. Balta Dracului. La 9,8 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Cetatea de pe Dambul Sarat. La 9,8 km. Biserica reformata Pava. La 12,9 km. Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane. Varful Lacauti. La 13,2 km. Geocutia de la statia meteo gasita - Am ajuns aici prin Comandău, în cadrul unei drumeții organizate de Munte și flori -Onești. Varful Zarna Muntii Vrancei. La 13,3 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
La Ziduri. La 14,2 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Cimitirul medieval de langa Zabala. La 15 km. Varful Goru Muntii Vrancei. La 15,1 km. Spre deosebire de acesta din urma, aflat pe culmea principala a Muntilor Vrancei, Goru se desprinde ca un picior, scurt, din aceasta si se inalta singular, impresionant prin alura sa greoaie, ca o spinare de porc (hogback).
Poiana Butuci Muntii Vrancei. La 15,5 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Patru case. La 16,8 km. Ascunzis de tranzit - Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna, - in stare excelenta -, aflandu-se, astfel, in calea oricarui geocacher ce ataca zona Covasna; de altfel, jurnalul din cutiuta este destul de incarcat cu numele gasitorilor ei. Dealul Cetatii Let. La 18,5 km. Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru.
Cetatea Viezurei. La 18,9 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Borosneu Mic.
Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta. La 19,1 km. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Imeni. La 19,5 km. Informatii in plus - Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. Biserica fortificata Ghelinta. La 19,7 km. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.
Cetatea Fergettyu Aninoasa. La 19,8 km. Cetatea de odinioara Fergettyu - Aninoasa. Plimbare de iarna - Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Biserica catolica Imeni. La 19,8 km. Prima biserica din sat, atestat sub numele Imecsfalva din 1561, a fost construita in 1538. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Saua Tisitei Muntii Vrancei. La 20,5 km. Fortareata Saciova. La 21,3 km. Biserica Saciova. La 21,3 km. Gasita in ziua ascunderii - Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia. Panorama Saciova. La 21,5 km. Lacul Negru Muntii Vrancei. La 21,6 km. Varful Bulboace Muntii Vrancei. La 22,5 km. Biserica catolica Catalina. La 22,7 km. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresionează prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Pestera Kolik Ojdula. La 22,9 km. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare. La 23 km. 443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura, in sensul ca reprezinta un reper esential pentru a nu iesi de pe aceasta culme in cazul parcurgerii ei de la nord la sud.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului. La 23,1 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Saua Fantanita Muntii Vrancei. La 23,4 km. Mestecanisul Reci. La 23,5 km. Ostasul impietrit - De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Valea Zimbrilor. La 23,5 km. Aceasta a fost inaugurata in noiembrie 2008, si se intinde pe o suprafata de 92 de hectare (80 de hectare de padure si 12 hectare de pasune), cu trei locuri de hranire a zimbrilor.
Reci. La 23,6 km. Geocutie expusa apei - Am gasit geocutia pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns cutia cu o zi inainte. Fortareata Torokvar. La 23,9 km. Dealul Pivnitele Mari Moacsa. La 24,1 km. Nici o armata nu face cat un gps - Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective: Dalnic - satul natal al lui Gheorghe Doja, bisericile din Moacsa, Rezervatia Reci. Pasul Sanc Muntii Bretcului. La 24,6 km. 000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Saua Golici Muntii Vrancei. La 24,8 km. Dealul Lisnau. La 24,9 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Fag sub varful Oituz-Izvor. La 24,9 km. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - Cum traseul nostru cu plecare din Pasul Ojdula era publicat pe site (muntesiflori.
Dealul Pilisca Ojdula. La 24,9 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Varful Pilistea Munceii Intorsurii. La 25,3 km. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea "Pilistea", pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul sec.
Varful Pilisca. La 25,3 km. Baile Fortyogo. La 25,3 km. Ascunzisul curat, cutia curatata de continut - Noutatile de la fata locului, fata de cele semnalate de gasitorii anteriori sunt:In jurul ascunzisului nu mai erau gunoaie (cum se poate constata in fotografia anexata).

Turbaria Ruginosu Zagon in limba maghiara - magyarul: Turbaria Ruginosu Zagon

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Turbaria Ruginosu
  • Localizare pozitie pe harta Zagon
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns in Zagon si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Turbaria Ruginosu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.