Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Copacul lui Tarzan
Varful Ciomatu Mare
Capela Sfanta Ana
Tura de lac Lacul Sfanta Ana
Piatra ovala Lacul Sfanta Ana

Comentarii
Muschi la pastrare...
Mohos si atat...Tinovul Mohos

Tinovul Mohos


Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac.

Numele de Mohos inseamna "loc cu muschi", ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa. Rezervatia, in suprafata de 80 ha, se afla la o altitudine de 1040 m si este dominata de muchia craterului cu 120-260 m.

Vegetatia ce formeaza obiectul ocrotirii, din interiorul braului de padure de molid in amestec cu mesteacan, cuprinde plante rare si specii...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Tinovul Mohos.

Cautati geoascunzisul Tinovul Mohos si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.