Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Portile de Vant ale Nemirei - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Portile de Vant ale Nemirei, atractii turistice

Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Privind spre nord din Saua Sandrului Privind spre sud din Saua Sandrului. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Portile de Vant ale Nemirei! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Portile de Vant ale Nemirei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Slanic-Moldova, se afla la 9,64 km distanta.
Cazare

Cazare Slanic-Moldova (Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Slanic-Moldova, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 1,48 km distanta: Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (16 poze).
14714752041100
14714752051101
14714752061102
14714752101103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Portile de Vant ale Nemirei?
Varful Nemira Mica. La 1,5 km. De pe micul platou care se afla pe varf avem o vizibilitate completa, in tur de orizont. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea. (obiectiv interesant cu geocutie)
Ciuperca de piatra - Nemira Mica. La 1,8 km. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. (geoobiectiv cu geocutie)
Saua Nemirei. La 2,2 km.   Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. (obiectiv interesant cu geocutie)
Varful Sandru Mare - Muntii Nemirei. La 2,3 km. Mare... dar merita - Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Cheile Dofteanei. La 4,1 km. Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai. (geoascunzis)
Varful Nemira Mare. La 4,2 km. Este permanent in bataia vanturilor, cel mai rece fiind numit, conform traditiei, chiar Nemira. Inca un 10! - I
Baltile Nemirei. La 4,6 km. Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - După un parcurs de 90 minute de la Vârful Nemira Mare, pe la crucea metalică a lui Cărpiniș, pe "Scări" la vale, pe fostul drum forestier de exploatare în jos, apoi la stânga la intersecția cu drumul de la Bălți spre Ciunget.
Tinovul Apa Rosie. La 8,1 km. Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Dealul Pietrei Slanic Moldova. La 9,6 km. Izvorul de la Botul Farcului. La 9,7 km. Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Tinovul Plaiesii de Jos. La 9,7 km. Stogul de Piatra Estelnic. La 10,1 km. Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Cetatea Haiducilor Lemnia. La 10,1 km. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Izvorul Alb. La 10,4 km. Varful Rachitis Muntii Nemirei. La 10,7 km. Cascada Cernica. La 11,2 km. Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Cetatea Mereni. La 12,1 km. De la o cetate la alta, de la o cutie la alta - Cutia este ingenios ascunsă, dar nu greu de găsit ! Pe https://www. Pasul Carpinenii Estelnic. La 12,5 km. Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Cascada Nasolea. La 12,5 km. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Cimitir german Poiana Sarata. La 12,5 km. Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata. La 13,2 km. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Cetatea Ciuchian din Lutoasa. La 13,7 km. La cetatea Lutoasa venind de sus, de pe munte - O privire atentă a fotografiei ascunzișului ajută decisiv la găsirea sa. Lacul Poiana Uzului. La 13,7 km. Barajul, din beton, cu contraforti, este inalt de 84 m. Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului.
Apa Imputita Paraul Lupului. La 13,7 km. Un loc ascuns cu o atmosfera aparte - M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Cheile Caraslaului. La 13,9 km. Cascada Caraslau. La 14 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Piatra Ucigasul. La 14,1 km. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus. La 14,1 km. In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului. Inca o incercare - Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Vf.
Crucea Ciobanului Poiana Sarata. La 14,2 km. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Iacobeni. La 14,4 km. Cascada Tulghes. La 14,5 km. Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Saua Pacurita Plaiurile Nemirei. La 14,8 km. Piatra Soldatului Valea Oituzului. La 15,4 km. Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Valea Uzului. La 15,5 km. Valea Uzului - consideratii istorice - Întrucât geobiectivul este intitulat Valea Uzului și cum se găsesc puține date despre acest cătun, merită să le menționăm pe cele aflate și în ideea că vor fi completate de cei care știu sau găsesc mai multe informații. Cetatea Rakoczi Pasul Oituz. La 15,6 km. Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Varful Piatra Runcului Zona Oituz Muntii Vrancei. La 15,7 km. Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas. La 15,9 km. Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Monumentul imparatesei Sisi. La 16,1 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Dealul Ciresoaia Plaiurile Nemirei. La 16,8 km. Crucea dintre Lutoasa si Estelnic. La 17 km. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Valea Cetatea. La 17,3 km. Biserica romano-catolica Estelnic. La 17,3 km. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Fagul uimitor Dealul Poienii. La 17,3 km. Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa.
Varful Soiul Mare Muntii Ciucului. La 17,8 km. Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1.
Cascada Mata Mare. La 18,2 km. Lemnia. La 18,2 km. Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. Nu sunt sigur - Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Cascada Lesuntu Mare. La 18,4 km. Castrul roman Angustia Bretcu. La 18,7 km. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti. La 18,8 km. Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit.
Valea Lesuntu Mic. La 18,9 km.

Portile de Vant ale Nemirei in limba maghiara - magyarul: Szélkapu Nemere-hegység

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Portile de Vant ale Nemirei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Portile de Vant ale Nemirei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.