Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Lacurile Rotbav
Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara
Cetatea Feldioara
Maierus
Lacul Arini Maierus

ComentariiBiserica fortificata - Rotbav

Biserica fortificata - Rotbav


Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare. Biserica in stil romanic a suferit numeroase transformari in cursul secolelor, astfel incat stilul romanic initial se combina cu elemente gotice si baroce.

In secolul XV in jurul biserici a fost construit un zid de aparare, iar biserica a fost astfel transformata in cetate. Biserica fortificata a fost utilizata de catre generalul Giorgio Basta drept refugiu in anul 1602. Aici el a fost asediat de catre principele Transilvaniei, Gabriel Bathory. Fortificatia a rezistat asediului si principele a fost nevoit sa se alieze cu domnitorul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica fortificata - Rotbav.

Cautati geoascunzisul Biserica fortificata - Rotbav si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.