Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Coloanele de bazalt de la Racos

Coloanele de bazalt de la Racos


Coloanele de bazalt de la Racos

[EN] The Racos Basalts-geological preserve placed in the western part of the Persani Mountains, near Rupea, (on the national road DN Brasov-Sighisoara), with spectacular volcanic basalt structures.

The basalt products are the result of the intraplate magmatic activity in the Transylvanian - Pannonian block from Romania and Hungary, following alpine consolidations. Volcanic break out centres generated along a NE-SW alignment that marks fractures of the lithosphere belonging to the most recent geological periods, continuing south of the Danube. Racos zone from Persani Mountains is the best known and spectacular zone with typical features and a lot of varieties...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Panou informativ 2.
Panou informativ 2.
Coloane inalte de 10-12 m
Coloane inalte de 10-12 m
Coloanele de bazalt
Coloanele de bazalt
Coloanele de bazalt
Coloanele de bazalt
Deasupra coloanelor
Deasupra coloanelor
Resedinta nobiliara fortificata
Resedinta nobiliara fortificata
Turn patrat de intrare
Turn patrat de intrare
Curtea reconstruita
Curtea reconstruita
Castelul Bethlen de la Racos
Castelul Bethlen de la Racos
Coloanele de bazalt
Coloanele de bazalt
Coloanele de bazalt - 2 -
Coloanele de bazalt - 2 -
Coloanele de bazalt - 3 -
Coloanele de bazalt - 3 -
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Coloanele de bazalt de la Racos.

Cautati geoascunzisul Coloanele de bazalt de la Racos si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
 • Geocutia nu este la locul lui

  Am căutat cu mai mulți prieteni și cu mai multe GPS-uri această geocutie și am găsit exact cavitatea cu pietre sub stăncile de deasupra coloanelor de bazalt, dar din păcate geocutia nu este la locul lui...
 • Impresionant

  Am trecut prin Racos la intoarcerea dintr-o delegatie la Tg...
 • Am trecut si eu cu I pe aici

  In breloc Turkiye, out zero...
 • Primul meu geoascunzis

  Am gasit cutia, a fost primul meu geocache...
 • Cutie in perfecta stare

  Am gasit cutia in perfecta stare...
 • Virusul jocului

  Felcitari! Inseamna ca am reusit "sa-ti transmit virusul" jocului...
 • Am gasit cutia

  Era in stare foarte buna...
 • cutia de la craterul vulcanic

  Cutia ascunsa la craterul vulcanic de la Racos este ascunsa la o distanta mai mica, decat cea permisa de ...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.