Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Clopotnita - Lazarea
Statuia Sfantul Nicolae Gheorgheni
Biserica Sfantul Nicolae Gheorgheni
Pompa veche Ditrau
Capela Sfanta Ana Gheorgheni

Comentarii
Geocutie suplimentara...Castelul Lazar - Lazarea

Castelul Lazar - Lazarea


Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Castelul si-a capatat forma finala in timpul lui Lázár István IV ca simbol al pozitiei sale – fiind judele regal al scaunelor Ciuc, Gheorgheni si Casin. Sub blazonul sau de pe zidul bastionului stang este mentionat 1632 ca an de definitivare a constructiilor.

Bastionul portii dateaza din anul 1532 conform textului scris cu litere gotice Cristus Maria 1532. Cel mai vechi turn de locuit dateaza din 1450. In elementele de arhitectura este vizibila influenta renasterii. Pe partea de sud, zidurile sunt infrumusetate cu cornisa crenelata si pictata. Stilul italian este intalnit pe 3 dintre bastioanele din colt, care poarta inscriptii...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Castelul Lazar - Lazarea.

Cautati geoascunzisul Castelul Lazar - Lazarea si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.