Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Piatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului

Piatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului


Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aprox. 2 ha. Ca alcatuire predomina rocile sedimentare: gresii, marne si conglomerate. Zona este partial impadurita cu specii de brad, molid, pin silvestru si fag.

Piatra Soimului este o formatiune geologica extrem de pitoreasca, cu o suprafata de aprox. 0,5 ha. Piatra Pinului este o formatiune geologica cu valoare paleontologica estrem de mare, in care s-a descoperit o specie de peste fosil cu o lungime de 1,9 m, apartinand faunei marine oligocene. Rezervatia este monument al naturii prin unicitatea vestigiilor de plante si animale stravechi, formatiunilor geologice rare, si izvoarelor de apa termala usor sulfuroasa prezente in areal....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Copacul care creste din stanca 1
Copacul care creste din stanca 1
Braul Pietrei Pinului
Braul Pietrei Pinului
Piatra Soimului - 1
Piatra Soimului - 1
Piatra Soimului - 2
Piatra Soimului - 2
Piatra Soimului - 3
Piatra Soimului - 3
Radacini
Radacini
Copacul care creste din stanca 2
Copacul care creste din stanca 2
Desen 1
Desen 1
Desen 2
Desen 2
Piatra Soimului - 4
Piatra Soimului - 4
Piatra Soimului - 5
Piatra Soimului - 5
Piatra Soimului - 6
Piatra Soimului - 6
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Piatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului.

Cautati geoascunzisul Piatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.