Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cheile Moara Dracului
Pietrele Doamnei
Stratele cu Aptycus Pojorata
Manastirea Sucevita
Drumul Talienilor

ComentariiPiatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului

Piatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului


Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aprox. 2 ha. Ca alcatuire predomina rocile sedimentare: gresii, marne si conglomerate. Zona este partial impadurita cu specii de brad, molid, pin silvestru si fag.

Piatra Soimului este o formatiune geologica extrem de pitoreasca, cu o suprafata de aprox. 0,5 ha. Piatra Pinului este o formatiune geologica cu valoare paleontologica estrem de mare, in care s-a descoperit o specie de peste fosil cu o lungime de 1,9 m, apartinand faunei marine oligocene. Rezervatia este monument al naturii prin unicitatea vestigiilor de plante si animale stravechi,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Piatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului.

Cautati geoascunzisul Piatra Pinului si Piatra Soimului - Gura Humorului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.