Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Orasul de Floci

Orasul de Floci


Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. Distrus in urma razboaielor ruso-turce (sec XVIII) a fost redescoperit de arheologi abia in 1991.

Situl arheologic a fost amenajat, cu profesionalism, intr-un adevarat parc cultural-arhelogic, astfel ca o vizita aici satisface nu doar o simpla curiozitate, ci si pretentii de cunoastere.

In incinta sitului a fost (re)adusa si Crucea Inalta de la Gura Ialomitei, pe care am ales-o ca ascunzis. O fotoplimbare prin Orasul de Floci actual am prezentat-o pe Muntesiflori.ro - Spre Dobrogea!...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Bustul lui Mihai Viteazu, nascut in Orasul de Floci
Bustul lui Mihai Viteazu, nascut in Orasul de Floci
Obiecte gasite pe santierul arheologic
Obiecte gasite pe santierul arheologic
Alee prin Orasul de Floci
Alee prin Orasul de Floci
Biserica reconstituita partial
Biserica reconstituita partial
Alta biserica reconstituita partial
Alta biserica reconstituita partial
Opera de arta moderna
Opera de arta moderna
Crucea Inalta
Crucea Inalta
891
891
888
888
927
927
903
903
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Orasul de Floci.

Cautati geoascunzisul Orasul de Floci si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
 • O piedica in calea vitezei

  In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv...
 • Ester

  Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair)...
 • :)

  N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona...
 • Indreptari

  Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic, Crucea Inalta, ce are legatura cu istoria Targului de Floci...
 • Hai sa-i zicem ... flocaiala

  Trebuie sa recunosc ca nu am cautat cutia, insa plimbarea prin vechiul Targ de Floci a meritat...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.