Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Picuiata Ierboasa Mariuta
Cheile Cetii
Stanca Bulz Geoagiu de Sus
Panorama Poiana Inimii
Piatra Bulzului Poiana Galdei

Comentarii
Re: Benic...
Re: Benic...
Re: Benic...Benic

Benic


Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia. Biserica a devenit reformata in secolul al 16.-lea.

Ansamblul bisericii reformate Benic

Biserica a fost edificata in stil gotic, cu o singura nava si un sanctuar cu inchidere pentagonala, avand cinci laturi. Nava, care s-a dovedit a fi prea stramta pentru cerintele liturgice, a fost largita in secolul al 15.-lea catre nord intr-o maniera dreptunghiulara, cu laturile egale. Turnul de forma dreptunghiulara...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Benic.

Cautati geoascunzisul Benic si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.