Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Parcul dendrologic Brancovenesti
Castelul Kemeny Brancovenesti
Biserica de lemn Sacalu de Padure
Burgberg Batos
La Gloduri Vulcanii noroiosi Monor

ComentariiLaleaua pestrita de la Valenii de Mures

Laleaua pestrita de la Valenii de Mures


Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures. Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.

Aici creste si se dezvolta in conditii optime planta rara si ocrotita, laleaua pestrita. Perioada de inflorire a lalelei pestrite este luna aprilie. Denumirea stiintifica a lalelei pestrite este Fritillaria meleagris. Fritillus in latina inseamna tabla de sah, pahar de aruncat zarurile, aluzie la patratelele ordonate, brun-roscate ale lalelei. Poporul a mai numit-o bibilica,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Laleaua pestrita de la Valenii de Mures.

Cautati geoascunzisul Laleaua pestrita de la Valenii de Mures si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.