Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Lacul Bolatau Obcina Feredeului
Stratele cu Aptycus Pojorata
Cheile Moara Dracului
Pietrele Doamnei
Cheile Zugreni

ComentariiLacul Iezer din Obcina Feredeului

Lacul Iezer din Obcina Feredeului


Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.

Remarcabilă este însă vechimea lacului, documentată la cca 500 de ani; datările cu C14 ale sedimentelor indică o vechime a acestora de cca 1.000 de ani. Lacul are o formă ovală cu dimensiunile de 150 m x 100 m; adâncimea lacului, cca 8 m, este apreciabilă ținând cont de vechime.

Accesul este descris pe http://www.muntesiflori.ro/iezer-bolatau/!...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Iezer din Obcina Feredeului.

Cautati geoascunzisul Lacul Iezer din Obcina Feredeului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.