Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Piatra Crapata - Munceii Uture - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Piatra Crapata - Munceii Uture, atractii turistice

Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Pe Piatra Crapata Vedere de pe Piatra Crapata spre Zemes (Modarzau) Vedere de pe Piatra Crapata spre sud-est Vedere de pe Piatra Crapata spre sud-vest Explicatia numelui Piatra Crapata Gasitorul Actual. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Crapata Munceii Uture! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Piatra Crapata - Munceii Uture si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Zemes, se afla la 2,78 km distanta.
Cazare

Cazare Zemes (Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Zemes, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 7,23 km distanta: Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau (17 poze).
14714773051100
14714773061101
14714773081102
14714773091103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra Crapata Munceii Uture?
Altarul Stogul de piatra. La 7,2 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor. (geoascunzis)
Crucisatorul Munceii Uture. La 7,4 km. Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare. (geoascunzis)
Stanca cu brazi Stogul de piatra. La 7,7 km. Multi au cautat-o, putini au gasit-o. E alta cutie - Cutia gasita de dv. (geoascunzis)
Piatra cu ceaun Stogul de piatra. La 8,1 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Piatra cu ceaun - Stogul de piatra - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. (geoascunzis)
La deget Stogul de piatra. La 8,2 km. In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. La deget - Stogul de piatra - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
La Deget Munceii Uture. La 8,3 km. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus. La Deget - Munceii Uture - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Lacul Tarnita Muntii Berzunti. La 11,2 km. Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editată în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - A
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti. La 11,2 km. Ssingurul cu peste 800 m. Dansand cu serpii - C
Lacul Asau. La 11,5 km. Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Piatra Uriasului de la Asau. La 12,1 km. Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Faleza raului Trotus Comanesti. La 13,2 km. Cascada Scaricica Comanesti. La 15 km. Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Lacul Agas Muntii Tarcaului. La 15,4 km. Lacul s-a format in urma unei uriase alunecari de pamant produsa de ploile abundente din anul 2004.
Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti. La 15,4 km. La cateva zeci de metri deasupra albiei ies la zi strate de gresie cladite in felurite moduri, unele putand starni imaginatia, precum Faraonul. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine.
Lacul Foroja Muntii Tarcaului. La 15,9 km. Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci, cautand cea mai buna modalitate de a aborda valea Foroja.
Varful Maguricea Darmanesti. La 17,1 km. Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Cascada Supanu. La 17,2 km. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii! Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasă, inscriptionată, dotată si fotografiata.
Varful Chircus Muntii Berzunti. La 17,6 km. Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Lacul Filigeni Obcina Laposului. La 17,8 km. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Multumesc pentru coordonate - Folosind geoplaner.
Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti. La 18 km. Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Stanca lui Camara Pagubeni. La 18 km. Canionul paraului Hemeius Pagubeni. La 18,4 km. Varful de la Sipotul lui Motoc. La 18,5 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Piatra Floarei Muntele Stogu. La 19,1 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Piatra Corbu Larga. La 19,7 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Depozitul de septarii Larga. La 19,8 km. Varful Cracu Geamana Muntii Tarcaului. La 19,9 km. Pestera Sfantului Chiriac Tazlau. La 20 km. Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Manastirea Carmelitana din Luncani. La 21,7 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Manastirea Tazlau Tazlau. La 21,7 km. Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani. La 21,7 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Dealul Ursoaia Muntii Berzunti. La 21,8 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Ochiul Huitoarei. La 22,6 km. Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Biserica de lemn Luncani. La 22,8 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar.
Lacul Poiana Uzului. La 23,1 km. Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965). Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului.
Canionul Dofteana. La 24,2 km. Canionul devine din ce in ce mai interesant, cum il parcurgem. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Stanca Cucului de la Bogata. La 24,8 km. Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Cascada Nasolea. La 25,7 km. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Pe o vreme ... nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie, putand sa avem o imagine a canalului cu marmite prin care curge Uzul, inainte de a forma cascada.
Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara. La 25,9 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Capela Ghert Luizi Calugara. La 25,9 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Dealul Dracoaia. La 26 km. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate. Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna.
Varful Ciudomir Muntii Tarcaului. La 26 km. Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Varful Hegesca Culmea Pietricica. La 26,1 km. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi.
Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului. La 26,3 km. La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Varful Cotumba Muntii Ciucului. La 26,3 km. 252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului. La 26,4 km. Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Grotele militare de pe Muntele Cristes. La 26,5 km. Muntele Cristes, de 1.
Capela Calvar Luizi-Calugara. La 26,5 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Izvorul Alb. La 26,8 km. Capela Sinislau Luizi-Calugara. La 26,9 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Drumul Crucii Dracoaia. La 26,9 km. Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice. Nici drumul nu mai e ce a fost - Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Crapata
  • Localizare pozitie pe harta Munceii Uture
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv...

Ai ajuns in Munceii Uture si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Crapata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.