Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cascada Bucias - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Cascada Bucias, atractii turistice

Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: 7071 Cascada mica Paraul Bucias Cascada mica in trepte Paraul Bucias Cascada Bucias de sus Lacul format sub cascada Bucias Stanca de langa cascada Cascada Bucias Stanca de langa cascada Cascada Bucias. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Bucias! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cascada Bucias si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Scutaru, se afla la 5,83 km distanta.
Cazare

Cazare Scutaru (Manastirea Casin, Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Scutaru, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0 km distanta: Sfinxul si cascada Bucias (12 poze).
14714770711100
14714770721101
14714770741102
14714770751103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cascada Bucias?
Varful Magura Casinului. La 2,7 km. Magura Casinului, avand 1. (geoascunzis)
Cascada Fata Moarta. La 2,9 km. Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului. La 3,2 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunziș, să completeze geocutia cu un creionaș, nu mai lung de 8 cm. (geoobiectiv cu geocutie)
Cascada Lesuntu Mare. La 4,8 km. Cascada Mata Mare. La 4,8 km. Varful Piatra Runcului Zona Oituz Muntii Vrancei. La 6,6 km. Valea Lesuntu Mic. La 7 km. Crucea Ciobanului Poiana Sarata. La 8,2 km. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior. (geoobiectiv cu geocutie)
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata. La 9,1 km. Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips. (geoascunzis)
Padurea Lepsa-Zboina Muntii Vrancei. La 9,4 km. Cimitir german Poiana Sarata. La 10 km. Cascada Cernica. La 11 km. Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Cascada Caraslau. La 12,2 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Piatra Ucigasul. La 12,2 km. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz. La 12,4 km. Dupa ce trecem pe sub Piatra cu Palarie, ramanem sub zidul de piatra pana atingem muchia sud-vestica a dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul; a fost usor de gasit si geocutia.
Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz. La 12,5 km. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz. La 12,5 km. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca să tot stai pe ganduri prvind-o.
Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz. La 12,5 km. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Piatra Soldatului Valea Oituzului. La 12,6 km. Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Cascada Tulghes. La 12,6 km. Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Mausoleul si Muzeul Soveja. La 12,6 km. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridică sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica, Mausoleul Soveja, marturia cumplitelor lupte de pe cuprinsul Vaii Susitei.
Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz. La 12,6 km. Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei. Am ... cucerit Fortareata de pe Piatra Soimului - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Belvedere Piatra Soimului Oituz. La 12,6 km. Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Piatra Soimului - Ascunziș bine ales, găsirea cutiei oferind .
Pe culme Piatra Soimului Oituz. La 12,6 km. De pe micul platou nu prea avem o priveliste buna, dar zona prezinta interesante formatiuni stancoase, care merita sa fie vizitate. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani si mai ales nu pe traseul .
Cetatea Rakoczi Pasul Oituz. La 12,7 km. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Cheile Caraslaului. La 12,9 km. Monumentul imparatesei Sisi. La 13,1 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Varful Lepsa Muntii Vrancei. La 15,5 km. Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Vf.
Varful Cosna Plaiurile Nemirei. La 15,8 km. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Păltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei. La 15,8 km. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Cubul suspendat din Padurea Slanic. La 16,2 km. Stancile Turnuri din Padurea Slanic. La 16,2 km. Fantana din mijlocul drumului Nicoresti. La 16,3 km. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
La stanci Paraul Boghii. La 16,6 km. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Cascadele de la cariera Velnita. La 16,7 km. Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu în circuit pe la cascadele descrise în acest post poate fi găsit pe: https://www.
Sub Varful Lepsa. La 16,8 km. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. GeoStana de sub Vf.Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou. La 17,5 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
Dealul Pietrei Slanic Moldova. La 17,5 km. Cheile Tisitei. La 17,6 km. Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator, deci la mine :-) urmand sa creez pagina unui ascunzis nou, sau sa transform un POI intr-un ascunzis traditional, dupa caz.
Cetatea Haiducilor Lemnia. La 17,8 km. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna. La 17,9 km. Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim.
Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei. La 17,9 km. 265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
La Jgheaburi Dealul Cosna. La 18,6 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Dealul Ciresoaia Plaiurile Nemirei. La 18,8 km. Cascada Putnei. La 19 km. Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Piatra Hagiului. La 19,1 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna. La 19,2 km. Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Cascada Vacaria Muntii Vrancei. La 19,3 km. Saua Pacurita Plaiurile Nemirei. La 19,6 km. Pasul Musat. La 19,8 km. 157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Cheile Dofteanei. La 19,9 km. Trecem pe langa o cabana forestiera, traversam raul de 2 ori, si dupa 2 km, ne intampina cheile Dofteanei, sapate in stanca. Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Bucias
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere...
  • Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine...
  • Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Bucias? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.