Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Vulturilor - Muntii Siriului - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Vulturilor - Muntii Siriului, atractii turistice

Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: In luna martie Pod pe Buzau Indicator Lacul Sec In luna mai Cabana de vanatoare Zapada Ultima zapada Vedere din Poarta Vanturilor Cabana Zbor. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Vulturilor Muntii Siriului! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Vulturilor - Muntii Siriului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Gura Siriului, se afla la 5,79 km distanta.
Cazare

Cazare Gura Siriului (Siriu, Buzau)


Vezi oferte de cazare langa Gura Siriului, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 1,02 km distanta: Lacul Vulturilor in martie (16 poze).
14714761241100
14714761281101
14714761301102
14714761321103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Vulturilor Muntii Siriului?
Varful Malaia Muntii Siriu Judetul Buzau. La 740 m. Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor. (geoobiectiv cu geocutie)
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului. La 6,5 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas. La 10,2 km. Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele. (geoobiectiv cu geocutie)
Cascada Pirusca Muntii Ciucas. La 10,8 km. Cascada Pirusca - Muntii Ciucas.
Izbucul din Valea Stanii. La 10,9 km. Piatra Laptelui Muntii Ciucas. La 11 km. Piatra Laptelui - Muntii Ciucas.
Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas. La 11,4 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m. (geoascunzis)
Curmatura Stanii. La 11,4 km. Cheile Strambu Muntii Ciucas. La 11,4 km. Cheile Strambu - Muntii Ciucas.
Poiana suspendata Paraul Sterp. La 12,2 km. Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Podul de Arama Muntii Ciucas. La 12,5 km. Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii. (atractie turistica si geocutie)
Lacul Balbaitoarea. La 12,5 km. La Lanturi Muntii Ciucas. La 12,6 km. La Lanturi - Culmea Zaganu. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Varful Gropsoarele Muntii Ciucas. La 12,7 km. 883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
La Rascruce Muntii Ciucas. La 12,7 km. La rascruci de vremuri - Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Saua Gropsoarele. La 12,9 km. Cascada Casoca. La 12,9 km. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Padurea de tisa. La 12,9 km. Saua Chirusca. La 13,4 km. Urlatoarele. La 13,4 km. Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Ruinele capelei catolice Vama Buzaului. La 13,8 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Cabana Ciucas Muntii Ciucas. La 14,6 km. Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Fantana Nicolae Ioan Muntii Ciucas. La 14,6 km. Berea e tot apa - N-a fost sa fie. Saua Ciucas. La 16 km. Babele la Sfat Muntii Ciucas. La 16 km. Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte "tentatii" inconjuratoare.
Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas. La 16,2 km. Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Varful Ciucas. La 16,4 km. Cu cei 1. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a "speriat" cutia.
Saua Tigailor. La 16,9 km. Turnul Goliat. La 17,1 km. Varful Podul Calului. La 17,3 km. Valea Zimbrilor. La 17,4 km. Aceasta a fost inaugurata in noiembrie 2008, si se intinde pe o suprafata de 92 de hectare (80 de hectare de padure si 12 hectare de pasune), cu trei locuri de hranire a zimbrilor.
Pietrele Rotunde Chiojdu. La 17,6 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Izvor Poiana Dalghiului. La 18,2 km. Poiana Dalghiului. La 18,2 km. Chiojdu. La 18,3 km. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Varful Bratocea din Jos. La 18,6 km. Coltii Bratocei. La 18,9 km. Saua Teslei. La 18,9 km. Saua Bratocei Muntii Ciucas. La 18,9 km. Izvorul din Poiana Bratocea. La 19,1 km. Varful Trecatorii. La 19,2 km. Piatra Dudului Muntii Ciucas. La 19,4 km. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Biserica din Stanila Nehoiu. La 19,5 km. Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Cataractele de la Setu. La 20,4 km. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Varful Bobu Mic. La 22,4 km. Lacul Maneciu. La 22,8 km. Rapa Rosie Maneciu. La 23,5 km. Biserica rupestra Alunis. La 24,4 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Piatra ingaurita. La 24,5 km. Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului. La 24,8 km. Chilia lui Dionisie Nucu. La 25,4 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu.
Scaunele lui Negru Voda Nucu. La 25,6 km. Gaterul vechi de la Gyula. La 26,2 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.

Lacul Vulturilor Muntii Siriului in limba maghiara - magyarul: Sasok tava Szilon-havas

Valori naturale - Judetul Buzau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Vulturilor
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Siriului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud...
  • Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii...

Ai ajuns in Muntii Siriului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Vulturilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.