Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Canionul Valea lui Stan - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Canionul Valea lui Stan, atractii turistice

Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Canionul Valea lui Stan Troita rosie Atentionari Barajul de jos Patul de piatra al paraului Un mic lac Canion Cascada No comment Loc de campare Bolovan. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Canionul Valea lui Stan! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Canionul Valea lui Stan si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Arefu, se afla la 3,61 km distanta.
Cazare

Cazare Arefu (Arges)


Vezi oferte de cazare langa Arefu, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 1,04 km distanta: Canionul Valea lui Stan (54 poze).
14714732201100
14714732221101
14714732231102
14714732241103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Canionul Valea lui Stan?
Barajul Vidraru. La 1,9 km. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. (geoascunzis)
Cetatea Poienari. La 2,7 km. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. (geoascunzis)
Lacul Cerbureni. La 18,6 km. Manastirea Corbii de piatra. La 18,9 km. Izvor langa Poarta de Piatra. La 19,6 km. Poarta de Piatra. La 19,8 km. Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Stanca Coltul lui Damaschin. La 20,8 km. Belvedere Muchia Vladesei. La 20,9 km. Varful Ciuha Mica. La 21,2 km. Varful Piscu Negru. La 21,2 km. Varful Cozia. La 21,4 km. De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Mina parasita Piciorul Lespezilor. La 21,4 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere. (geoobiectiv cu geocutie)
Manastirea Stanisoara. La 21,8 km. Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.
Pestera Piscul Negru. La 21,9 km. Pestera Salbaticului. La 22,2 km. Belvedere Stanisoara-Turnu. La 22,5 km. Baraj Valea Rea. La 23,2 km. Manastirea Curtea de Arges. La 23,6 km. Caderile de apa ale Caltunului. La 23,7 km. De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun. (geoascunzis)
Lespezi Star. La 24,1 km. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Varful Cornu Caltunului. La 24,1 km. Schitul Ostrov. La 24,2 km. Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela, m-am intors din drum, pentru a gasi macar geocutia ascunsa langa schitul Ostrov.
Pietrele Rosiei. La 24,3 km. Portita Caltunului. La 24,3 km. Strunga Doamnei. La 24,5 km. Lacul Caltun Muntii Fagaras. La 24,5 km. Ochiul magic - Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc. Varful dintre Strungi. La 24,6 km. Manastirea Turnu. La 24,6 km. Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia, deoarece ultima data cand am plecat intr-o drumetie pe muntele Cozia, mi-am lasat masina in parcarea din curtea manastirii.
Castrul Arutela. La 24,7 km. Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Varful Mazgavu. La 25 km. Geo Negoiu Muntii Fagaras. La 25 km. Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Saua Serbota. La 25 km. Varful Laitel. La 25,1 km. Varful Ciortea Vest. La 25,2 km. Varful Ciortea Est. La 25,2 km. Saua Laitel. La 25,2 km. Varful Serbota. La 25,2 km. Saua Cleopatrei. La 25,3 km. Saua Scarita. La 25,5 km. Saua Scarii. La 25,7 km. Varful Scara. La 25,8 km. Lacul Avrig. La 25,8 km. Am ajuns aici - Am fost la acest POI. Saua Doamnei. La 25,8 km. Cheile Lotrisorului. La 25,8 km. Portita Avrigului. La 25,9 km. Saua Paltinului. La 26,1 km. Monumentul Nerlinger. La 26,3 km. Varful Paru de Fier. La 26,3 km. Refugiul Fereastra Zmeilor. La 26,3 km. Varful Iezerul Caprei 2418 m. La 26,4 km. Lacul Capra. La 26,5 km. Curmatura Balei. La 26,5 km.

Canionul Valea lui Stan in limba maghiara - magyarul: Sztán völgye kanyon

Valori naturale - Judetul Arges
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Canionul Valea lui Stan
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Canionul Valea lui Stan? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Arges, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.