Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Panorama Corund - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Panorama Corund, atractii turistice

Panorama Corund..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Panorama Corund Cruci 1 Cruci 2 Pe varful dealului Poarta secuiasca. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Panorama Corund! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Panorama Corund si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Corund, se afla la 1,27 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Corund: 11
Cazare

Cazare Corund (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Corund, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 1,88 km distanta: Piatra cu Gaura - Corund (6 poze). Piatra cu Gaura se afla langa Corund, intr-o poiana, langa patru morminte.
14714791931100
14714791951101
14714791961102
14714791971103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Panorama Corund?
Piatra Moritz - Corund. La 3,2 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Dealul Melcului Corund. La 3,8 km. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. (obiectiv interesant cu geocutie)
Pasul Calonda. La 4,3 km. Cautand hotarat - De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis. Fantana cu apa sarata Corund. La 4,8 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery, unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului. (geoascunzis)
Lavanda Bokor Valea lui Pavel. La 5,1 km. In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Atia. La 6 km. Tinovul de la Fantana Brazilor. La 6,9 km. Fiasteto. La 7,7 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. (geoobiectiv cu geocutie)
Troita Sfanta Maria Regina Lupeni. La 8,2 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. (geoobiectiv cu geocutie)
Observatorul Cuibul de Vultur Ocna de Jos. La 8,6 km. Dealul Gordon Lupeni. La 8,9 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Belvedere Dealu. La 9,8 km. Festivalul Prunelor - Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. Muntele de sare Praid. La 10,8 km. O vizita cu gust putin amar - Din păcate vizita la Canionul de Sare ne-a lăsat un gust mai puțin sărat și mai mult amar. Casa rasturnata Praid. La 11,3 km. In centrul Praidului, pe strada ANL nr 3, aproape de sediul de politie, respectiv blocurile ANL, gasim o casuta rasturnata, cu dimensiune de 8x5 metri. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard.
Salina Praid. La 11,6 km. Salina Praid - O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. Casa fluturilor tropicali Praid. La 11,6 km. Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice.
Cetatea Tartod. La 11,7 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Piatra Siclodului. La 13 km. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure.
Podul acoperit Cadaciu Mic. La 13,8 km. Cetatea Rabsonne. La 13,9 km. Rabsonné vs. Rabsoné - Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Piatra Pacurarului. La 14,4 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Varsag. La 14,8 km. Un nou ascunzis langa turnul de belvedere - Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra. Biserica catolica Polonita. La 14,8 km. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Trambulina Polonita. La 15 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Turnul inclinat Cireseni. La 15,2 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni. La 15,5 km. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Oaza Nicoleni. La 15,6 km. Cascada Varsag. La 15,7 km. Denumirea in limba maghiara este Csorgókő, Piatra care picura.
Barajul de la Zetea. La 15,8 km. Izvorul Doisprezece Bucin. La 15,8 km. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut.
Biserica reformata Goagiu. La 16,3 km. Lacul de acumulare Sub Cetate. La 16,8 km. Lacul de acumulare a fost construit între anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient şi mai variat cursurile de apă de suprafaţă. Piramida din Apa - In data de 19 septembrie 2010 am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, avand codul GCZGAT, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Izvorul Nadas Sovata. La 17,5 km. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
Izvorul Maria Sovata. La 17,5 km. Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Muzeul palariilor de paie Criseni. La 17,5 km. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Lacul Ursu Sovata. La 18 km. Liniste vesnica. La 18,1 km. Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. Lacul Alunis Sovata. La 18,2 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Gara Mica Sovata. La 18,2 km. In anul 1997 circulatia trenurilor pe calea ferata ingusta a fost inchisa. Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele.
Lacul Verde Sovata. La 18,2 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Alee terapeutica Sovata. La 18,3 km. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Lacul Mierlei Sovata. La 18,4 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Muntele de sare Sovata. La 18,4 km. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Lacul Paraschiva Sovata. La 18,4 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Lacul Tivoli Sovata. La 18,6 km. Lacul Tivoli - Sovata. Cred ca localizarea a fost incorecta - Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului.
Descult in parc Odorheiu Secuiesc. La 18,7 km. Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Parc aventura Adrenalin Plus Sovata. La 18,7 km. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc. La 18,8 km. Este creatia sculptorului Zavaczki Walter.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc. La 18,8 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Parcul Central Odorheiu Secuiesc. La 18,8 km. Green Odorhei, GC2RE8V - In data de 27 mai 2011 am gasit geocutia avand codul GC2RE8V, ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc.

Panorama Corund in limba maghiara - magyarul: Korondi kilátó

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Panorama Corund
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Panorama Corund? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.