Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Dealul Tortoma - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Dealul Tortoma, atractii turistice

Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Tortoma! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Dealul Tortoma si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Biborteni, se afla la 3,05 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Biborteni: 5
Cazare

Cazare Biborteni (Baraolt, Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Biborteni, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 11,85 km distanta: In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra (10 poze). Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului.
14714742821100
14714742841101
14714742871102
14714742901103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Dealul Tortoma?
Moara de apa Batanii Mici. La 4 km. Statuia marelui povestitor Benedek Elek. La 4 km. O banca ca in povesti - Nu am putut sa caut linistit. Izvorul de apa minerala Rezes. La 4,5 km. Biserica reformata din Talisoara. La 5 km. Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului, in drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
Biserica reformata Bodos. La 5,2 km. Cimitirul Zathureczky Baraolt. La 5,3 km. Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. (geoascunzis)
Izvorul Fingo Batanii Mici. La 5,8 km. Piatra Gaurita Talisoara. La 6,1 km. Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus. Gaura cu plin - La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). (obiectiv interesant cu geocutie)
Biserica reformata din Varghis. La 6,6 km. Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul/comuna Varghis este una reformata, calvina. (punct de interes turistic cu geocutie)
Capela Dobo. La 7,5 km. Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici. La 8,5 km. Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek. (geoobiectiv cu geocutie)
Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare. La 8,6 km. Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj.
Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj. La 8,6 km. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Cimitirul din Bodvaj. La 8,7 km. In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumeții ce viza Vf.
Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare. La 8,7 km. Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici. La 8,9 km. Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Lacurile de langa Varghis. La 9 km. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare. La 9 km. Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Dealul Crucii. La 9,4 km. Spre Dealul Crucii dinspre Capeni - M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Ulmul din Capeni. La 10 km. Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania. Ceea ce era afara, era si inauntru - Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile.
Inima fagului Ozunca-Bai. La 10,8 km. Unul are circumferinta de 4,5 m, iar pe trunchi are o umflatura rotunda.
Mormantul reginei Reka. La 10,8 km. Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba.
Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai. La 10,9 km. Baile vechi au disparut in secolul al 18. Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Fortificatiile din Padurea Rica. La 11,1 km. Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea Réka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lungã, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credințe locale).
Ruinele cetatii Reka. La 11,6 km. Cetatea Reka, reconstituire - Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din pãdurea Rica/Rika (Dl. Piatra Ejtoko. La 12,1 km. Izvorul Ozunca. La 12,3 km. Loc de odihna degradat - Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Casuta de pe muntele Cucu. La 12,3 km. Puncte auxiliare - Au ajuns. Fag sub Murgul Mare. La 12,3 km. Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Ozunca Bai. La 12,7 km. Sub varful Murgo Pasul Hatod. La 12,8 km. Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai. La 13,1 km. Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
Stanca Minunilor. La 13,4 km. O panorama nedescrisa - Am gãsit si aceastã geocutie. Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti. La 13,4 km. Cetatea Hagymas Ocland. La 13,5 km. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Surducul Varghisului. La 13,7 km. La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Punct de belvedere Muntele Cucu. La 13,8 km. O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu - Am ajuns pe Vârful Cucu plecând din Herculian, trecând pe la Furnalul Bodvaj, și urcând apoi pe Dealul Negru. Via ferrata Soim Calator Surducul Varghisului. La 13,9 km. Catarand aici, umblam in tinutul soimilor.
Cetatea Kustaly Ocland. La 13,9 km. Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Refugiu montan Surducul Varghisului. La 14 km. Turn belvedere Dealul Chingii Ocland. La 14,7 km. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Cetatea Vapa. La 15 km. Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Ormenis. La 15,1 km. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos.
Locul fosilifer Ormenis. La 15,3 km. Piatra Soimilor Bixad. La 15,3 km. Stanca Soimilor Baile Tusnad. La 15,6 km. Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Mofeta lui Nelu Baile Tusnad. La 15,7 km. Balcon de piatra deasupra raului Olt Baile Tusnad. La 15,7 km. Mofeta din Baile Tusnad. La 15,7 km. Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Mini tunel sub calea ferata Baile Tusnad. La 15,8 km. Podul suspendat peste Olt Baile Tusnad. La 15,8 km.

Dealul Tortoma in limba maghiara - magyarul: Tortomai halomsirok

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Dealul Tortoma
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Tortoma? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.