Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Lemnia - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Lemnia, atractii turistice

Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: 94 95 97 99 Drumul catre biserica Cimitir Bastion circular 8154 Biserica din Lemnia. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lemnia! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Lemnia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Mereni, se afla la 1,71 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Mereni: 3
Cazare

Cazare Mereni (Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Mereni, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 19,22 km distanta: Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (16 poze).
14714752041100
14714752051101
14714752061102
14714752101103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lemnia?
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic. La 3,7 km. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Biserica romano-catolica Estelnic. La 4 km. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. (punct de interes turistic cu geocutie)
Apa Imputita Paraul Lupului. La 4,5 km. Un loc ascuns cu o atmosfera aparte - M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Castrul roman Angustia Bretcu. La 5,1 km. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii. (geoobiectiv cu geocutie)
Biserica din Lunga. La 5,3 km. Satul Lunga - tinand de Tg. (geoascunzis)
Cetatea Ciuchian din Lutoasa. La 5,4 km. La cetatea Lutoasa venind de sus, de pe munte - O privire atentă a fotografiei ascunzișului ajută decisiv la găsirea sa. Cetatea Mereni. La 6,5 km. De la o cetate la alta, de la o cutie la alta - Cutia este ingenios ascunsă, dar nu greu de găsit ! Pe https://www. Biserica romano-catolica din Poian. La 6,7 km. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid. (punct de interes turistic cu geocutie)
Baile Martanus. La 7,3 km. Reabilitare jurnal la Baile Martanus - Am gasit ascunzisul si cutia in el, dar a durat ceva extragerea ei din mica scorbura, careia i s-a ingustat "gatul" (reactia scoartei molidului de a-si vindeca rana produsa de ruperea crengii care a generat gaura). Poian. La 7,4 km. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia. Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Biserica catolica Sasausi. La 8,1 km. Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Biserica romano-catolica Sanzieni. La 8,8 km. Secuiesc. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective, dar intotdeauna am gasit intrarea in curtea interioara, inchisa.
Capela Sfantul Stefan Dealul Perko. La 8,9 km. Dealul Perko - in traducere romaneasca, Piatra Judecatii - are, probabil, o atare straveche semnificatie. Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat, desi citisem despre el ceva mai inainte.
Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni. La 9,4 km. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Cetatea Haiducilor Lemnia. La 9,7 km. Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Varful Rachitis Muntii Nemirei. La 9,9 km. Pasul Carpinenii Estelnic. La 9,9 km. Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni. La 10,3 km. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Stogul de Piatra Estelnic. La 11,1 km. Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc. La 11,1 km. Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Cladirea primariei Targu Secuiesc. La 11,1 km. Cladirea cu doua etaje a fost construita in anul 1907 pentru a servi drept casa de economii.
Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc. La 11,1 km. Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972.
Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc. La 11,1 km. La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc. La 11,1 km. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Hotelul Mileniu Targu Secuiesc. La 11,1 km. A fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Strada Mamica Mica Targu Secuiesc. La 11,2 km. Si-a dobandat buna reputatie de la o batranica, care traia aici intr-o casuta acoperita cu sindrila.
Baile Fortyogo. La 11,2 km. Ascunzisul curat, cutia curatata de continut - Noutatile de la fata locului, fata de cele semnalate de gasitorii anteriori sunt:In jurul ascunzisului nu mai erau gunoaie (cum se poate constata in fotografia anexata). Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc. La 11,4 km. Se afla pe strada Ady Endre numarul 20.
Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc. La 11,4 km. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc. La 11,5 km. Cladirea-monument istoric se afla pe strada Garii 16.
Dealul Pilisca Ojdula. La 11,5 km. Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana.
Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc. La 11,5 km. Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35.
Casa Wertan Targu Secuiesc. La 11,6 km. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Monumentul imparatesei Sisi. La 11,6 km. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.
Parcul Jozsias Targu Secuiesc. La 11,6 km. Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Judecatoria Targu Secuiesc. La 11,7 km. Se afla pe strada Ady Endre numarul 5.
Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc. La 11,7 km. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc. La 11,9 km. Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Valea Cetatea. La 12 km. Cetatea Rakoczi Pasul Oituz. La 12 km. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Tinovul Apa Rosie. La 12 km. Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Piatra Soldatului Valea Oituzului. La 12,2 km. Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Cheile Caraslaului. La 12,2 km. Biserica catolica Petriceni Sanzieni. La 12,3 km. Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Cascada Tulghes. La 12,3 km. Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Pestera Kolik Ojdula. La 12,7 km. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Piatra Ucigasul. La 12,8 km. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Cutie roasa de soareci - Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Cascada Caraslau. La 12,9 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Fag sub varful Oituz-Izvor. La 13,1 km. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - Cum traseul nostru cu plecare din Pasul Ojdula era publicat pe site (muntesiflori.
Varful Oituz-Izvor. La 13,2 km. Spre sud avem o panorama spre varfurile Inzapezitul Mic, Neagu, si Musat. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Pasul Sanc Muntii Bretcului. La 13,3 km. Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Poarta secuiasca Turia. La 13,4 km. Poarta lata de 15 m si inalta de 9,5 m a fost ridicata in anul 2005, prin efortul comunitatii locale.
Biserica catolica Catalina. La 13,5 km. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresionează prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.

Lemnia in limba maghiara - magyarul: Szent Mihály-templom Lemhény

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lemnia
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Nu sunt sigur - Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e...
  • O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu! - Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica, amanand de fiecare data suisul pana la ea, pentru proxima ocazie...
  • Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia - Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lemnia? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.