Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Clopotnita Tincani - Izvoru Muresului - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Clopotnita Tincani - Izvoru Muresului, atractii turistice

Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Clopotnita Strada Luminile toamnei Clopot Vizitatori. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Clopotnita Tincani Izvoru Muresului! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Clopotnita Tincani - Izvoru Muresului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Izvoru Muresului, se afla la 1,33 km distanta.
Cazare

Cazare Izvoru Muresului (Voslabeni, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Izvoru Muresului, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 5,07 km distanta: Muntele Negru, Izvorul Muresului - Muntii Giurgeu (20 poze).
14714707531960
14714707541101
14714707551962
14714707561103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Clopotnita Tincani Izvoru Muresului?
Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului. La 3,2 km. Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici. (geoascunzis)
Izvorul Maria Izvoru Muresului. La 3,9 km. Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Mlastina Dupa Lunca Voslabeni. La 4 km. Popasul cu priveliste Izvoru Muresului. La 4,2 km. Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. (geoascunzis)
Varful Gretes Izvoru Muresului. La 4,8 km. Varful Gretes insa, aflat la sud de acest punct, nu este de origine vulcanica, ca restul masivului Harghitei. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme, oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare. (obiectiv interesant cu geocutie)
Izvorul Muresului Arama Neagra. La 4,9 km. Pe varful Fagul Mures trecem pe langa o stana, apoi langa un izvor imprejmuit cu gard. (atractie turistica si geocutie)
Pestera Sugau Muntii Giurgeu. La 5,8 km. Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Trambulina sarituri schi Valea Stramba. La 7,7 km. Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Cariera Suseni. La 8,3 km. 6,5 milioane de ani, in urma eruptiei vulcanului Ciumani - Fierastraie, unul din vulcanii importanti din Muntii Gurghiului.
Piatra Scrisa Balan. La 9,1 km. Izvorul de langa paraul Loc. La 9,1 km. Baile Madicea Carta. La 9,5 km. Apele minerale din statiune sunt bicarbonatate si feruginoase. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Spre Piatra Mesei Carta. La 9,8 km. Piatra Mesei Carta. La 10,3 km. Muntele Observatorul. La 10,4 km. Gorodisul Sandominic. La 10,4 km. De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Pasul Liban. La 10,5 km. Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-) Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
Izvorul Oltului. La 10,5 km. Baile Sfanta Ana Tomesti. La 10,6 km. Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Turnul Ciuntit Tomesti. La 10,8 km. Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Lacul Dracului Harghita Nord. La 10,9 km. Clopotnita Strada Stejarului Gheorgheni. La 11,1 km. Capela Sfanta Inima Gheorgheni. La 11,3 km. Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Capela Sfanta Ana Tomesti. La 11,3 km. Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861, dar, se spune, ca anterior ar fi existat o capela veche din 1592. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Fagul Inalt Gheorgheni. La 11,3 km. Clopotnita I Gheorgheni. La 11,3 km. Moara de apa Tinka. La 11,3 km. Biserica Sfantul Nicolae Gheorgheni. La 11,4 km. Statuia Sfantul Nicolae Gheorgheni. La 11,4 km. Biserica armeneasca Gheorgheni. La 11,5 km. Liceul Salamon Erno. La 11,6 km. Biserica Sfantul Stefan Gheorgheni. La 11,8 km. Partia veche de schi Gheorgheni. La 11,9 km. Gradina Csiky Gheorgheni. La 11,9 km. Gara Gheorgheni. La 12,2 km. Urma pasilor lui Isus Ciumani. La 12,5 km. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Fantana Cerbul. La 12,5 km. Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Stanca Minunata. La 12,6 km. De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Carta. La 12,6 km. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatia sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi.
Belvedere Veresvirag Ciumani. La 13,2 km. Sasesti, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane.
Stanca La Panda. La 13,4 km. Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Varful Hasmasul Mare. La 13,4 km. Sub varf - Cum terenul in zonă e accidentat, am renunțat ușor să măsor distanța - indiferent de direcție. Capela Sfanta Ana Gheorgheni. La 13,8 km. Muntele Fratele. La 14,1 km. Piatra Ascutita - Pe toata durata excursiei in zonă privirile mi-au fost atrase de această piatră. Piatra Ciobanului Muntii Hasmas. La 14,1 km. Baile Dugas Danesti. La 14,2 km. Baile sunt un centru cunoscut de medicina populara. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Baile Dugas 2 Danesti. La 14,2 km. Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Varful Amiaza. La 14,3 km.
Ciofronca. La 14,4 km. Ciofronca in noiembrie - Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia. Capela Sfantul Anton de la Madaras. La 14,8 km. Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea, am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
Poiana Alba. La 14,8 km. Poiana Alba in noiembrie - Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte. Pasul Dracului Balan. La 15 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Piatra Potcoavei. La 15,2 km. Piatra Potcoavei in noiembrie - Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Punct belvedere Sacadatul. La 15,6 km. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Pasul Ferto. La 15,7 km. Din cauza padurii dense s-ar putea sa ai semnal mai slab la gps. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.

Clopotnita Tincani Izvoru Muresului in limba maghiara - magyarul: Faharangláb Tinkák Marosfő

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Clopotnita Tincani
  • Localizare pozitie pe harta Izvoru Muresului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul...

Ai ajuns in Izvoru Muresului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Clopotnita Tincani? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.