Cautare de comori, cu sau fara gps - Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Coordonate gps Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Joc de aventura diferit de geocaching - Cautare de comori, cu sau fara gps - Coordonate GPS
 Geodrumetie +.ro  Login  Suport  Cetatea Colt  

English Romanian

Login
Nume utilizator

Parola


Cetatea Colt - Judetul Hunedoara

Cetatea Colt, Ascunzis - Judetul Hunedoara
gc.plus.ro/51.php
GR0051

Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt. Numele cetatii este consemnat inca din anul 1501. Sub cetate, pe malul drept al Rausorului au fost gasite ruinele unei curti. Etapa initiala a cetatii a constat dintr-un turn cu plan patrat, ridicat pe un colt de stanca deasupra abruptului, fapt ce a determinat si numele cetatii. Se presupune ca cetatea a avut cel putin patru nivele.

AtentieAccesul la geoascunzisuri, descrieri, coordonate gps, harti, comentarii, poze, se face pe mai multe nivele, dupa autentificare!

Autentificare/Inregistrare

"Cetatea Colt" | Login/Inregistrare | 3 comentarii | Cauta in comentarii
Este interzisa copierea pozelor, textelor, descrierilor, datelor gps de pe Geotrekking+.ro fara acordul autorului de drept. Informatia si continutul descarcat de catre utilizatori poate fi folosit numai pentru drumetii personale, resp. cautare de comori in cadrul terenului nostru de joaca.

Toate informatiile oferite apartin celui care le-a postat. Nu ne asumam responsabilitatea pt. continutul publicat, pentru obiectele puse sau scoase din geocutii, sau pentru eventualele accidente cu ocazia cautarii de geoascunzisuri.
...


Ai gasit geoascunzisul si doresti sa anunti acest lucru? Ai un comentariu? Login/inregistrare

1 Cetatea Colt
la 27-08-2011
 
Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata. De aici de la inaltimea ei, se poate vedea in toata splendoarea valea Rausorului si cea spre localitatea Hateg. Peisajul este superb, chiar mirific.


1 Re: Cetatea Colt
la 18-01-2009
 
gasita in 25/8/2008 in stare buna... m-am urzicat de vreo 5 ori... am scos o cutie de chibrite si un "sticker"  si am pus inauntru un pix si o bricheta ... superba privelistea!


 
Poze geoascunzis

cetatea Colt
Cetatea Colt - cetatea Colt


Locuri apropiate
Suseni - Rau de Mori
1.26 km
Rau de Mori
2.46 km
Brazi - Rau de Mori
2.81 km
Ohaba-Sibisel - Rau de Mori
3.09 km
Ostrovel - Rau de Mori
3.35 km

Copyright © 2007-2019 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori, geotrekking, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice. Site realizat pe baza de php-nuke.