Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Manastirea Tarnita - Magura Odobesti - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Manastirea Tarnita - Magura Odobesti, atractii turistice

Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Manastirea Tarnita - Magura Odobesti Biserica in constructie a Manastirii Tarnita Paraclisul Manastirii Tarnita Cladirea chiliilor Manastirii Tarnita Popas in fata aleii ce duce la Manastirea Tarnita Cabana silvica deasupra Manastirii Tarnita. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Tarnita Magura Odobesti! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Manastirea Tarnita - Magura Odobesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Vitanestii de Sub Magura, se afla la 5,33 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Vitanestii de Sub Magura: 1
Cazare

Cazare Vitanestii de Sub Magura (Bolotesti, Vrancea)


Vezi oferte de cazare langa Vitanestii de Sub Magura, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 29,31 km distanta: Cascada Putnei (17 poze). Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare.
14714766491960
14714785531101
14714785541102
14714785551103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Tarnita Magura Odobesti?
Magura Odobesti. La 970 m. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei. (punct de interes turistic cu geocutie)
Fosta Manastire Mera. La 10,2 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei. (geoobiectiv cu geocutie)
Biserica de lemn din Straoane. La 10,6 km. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Străoane pe https://www. (obiectiv interesant cu geocutie)
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru. La 10,9 km. Circa 30 km est de Focsani. (obiectiv interesant cu geocutie)
Poarta Dracilor Valea Milcovului. La 11,9 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane. La 12,3 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare. La 13,5 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
Paraul Bozu. La 13,8 km. Focul Viu Andreiasu de Jos. La 15,5 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Cimitirul german de la Tisita. La 15,6 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Groapa Deleanului. La 16,4 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Manastirea Dalhauti. La 18,1 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Monumentul Victoriei Tisita. La 19,2 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Sigur alta.. totusi gasita - Cutia de pe .
Casa Babei Vrancioaia Barsesti. La 19,7 km. Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Mausoleul de la Marasti. La 20,5 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Piatra Hagiului. La 21,8 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Manastirea Cotesti. La 23,6 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
Lacul Calimanesti. La 24 km. Varful Observatorul lui Averescu. La 24,3 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti. La 25,6 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, există o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Lacul Doaga. La 25,7 km. Stramtura Cozei. La 26,2 km. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Groapa cu pini Coza Tulnici. La 27,1 km. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Asezarea geto-dacica de la Poiana. La 27,1 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Balconul de pe Piatra Ursului Muntii Vrancei. La 28,5 km. Cascada Pastaia Muntii Vrancei. La 28,7 km. Cascada Putnei. La 29,3 km. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei. La 29,3 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Mausoleul si Muzeul Soveja. La 29,5 km. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridică sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica, Mausoleul Soveja, marturia cumplitelor lupte de pe cuprinsul Vaii Susitei.
Crucea Eroilor Poienita. La 29,6 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Padurea Verdele Cheile Narujei 2. La 30 km. Cheile Tisitei. La 30,6 km. Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator, deci la mine :-) urmand sa creez pagina unui ascunzis nou, sau sa transform un POI intr-un ascunzis traditional, dupa caz.
Lacul Movileni. La 31 km. Saua Geamana Muntii Vrancei. La 31,5 km. Stanca Gurguiata Muntii Vrancei. La 31,7 km. .. privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza. Unul dintre contraforturile sale, nordic, are si el o imagine penetranta pentru drumetii care strabat Cheile Tisitei, in partea lor amonte; este numit Gurguiata.
Izvorul La Uluce Muntii Vrancei. La 31,7 km. Cascada Misina Muntii Vrancei. La 31,9 km. Manastirea Sihastru Ploscuteni. La 32 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
Manastirea Buciumeni. La 32 km. O.
Cascada Vacaria Muntii Vrancei. La 32,1 km. Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei. La 32,3 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei. La 32,4 km. Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Arcada Cheile Tisitei. La 32,4 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite sunt ultimele ramasite ale caii ferate cu ecartament ingust construite de societatea forestiera Tisita pe ambele brate ale raului cu acelasi nume.
Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei. La 32,4 km. Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1.
Cascada din Horn Muntii Vrancei. La 32,5 km. Saua Cristianul Muntii Vrancei. La 32,9 km. Izvoarele sarate Jitia. La 34,1 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Saua Golici Muntii Vrancei. La 34,3 km. Lacul de Argint Adjud. La 34,6 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, există două lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Cimitirul de onoare Bordesti. La 34,6 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Stramtura de la Jitia de Jos. La 35 km. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Saua Fantanita Muntii Vrancei. La 35,5 km. Piatra Matei Jitia. La 35,5 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii. La 35,9 km. La schit se ajunge pe un drum asfaltat, până la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
Varful Bulboace Muntii Vrancei. La 36,2 km.
Obiective cultural-istorice - Judetul Vrancea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Tarnita
  • Localizare pozitie pe harta Magura Odobesti
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns in Magura Odobesti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Tarnita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.