Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Capela Sinislau - Luizi-Calugara - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Capela Sinislau - Luizi-Calugara, atractii turistice

Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Capela Sinislau -1 Spre Capela Sinislau Capela Sinislau - 2 Vedere de pe Dl. Sinislau spre satul Sarata Statuie pe Dl. Saratei. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Capela Sinislau Luizi-Calugara! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Capela Sinislau - Luizi-Calugara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Luizi-Calugara, se afla la 1,68 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Luizi-Calugara: 1
Cazare

Cazare Luizi-Calugara (Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Luizi-Calugara, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 29,43 km distanta: Trovantii de la Viisoara - Berzunti (12 poze). Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare.
14714770461100
14714770471101
14714770481102
14714770491103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Capela Sinislau Luizi-Calugara?
Capela Calvar - Luizi-Calugara. La 970 m. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara. (atractie turistica si geocutie)
Varful Mosului - Sarata. La 1,4 km. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi. (obiectiv interesant cu geocutie)
Altarul de pe paraul Bahna - Luizi-Calugara. La 1,6 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata. (geoobiectiv cu geocutie)
Capela Ghert - Luizi Calugara. La 2,6 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti. (geoobiectiv cu geocutie)
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica Judetul Bacau. La 3 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica. La 4,4 km. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.
Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu. La 7,1 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Capela Ciciola Culmea Pietricica. La 7,4 km. Nu foarte mult sub varf, pe versantul vestic, cel dinspre satul Valea Mare, se afla Poiana Ciciola.
Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu. La 7,8 km. Traditia satului afirma ca biserica are cinci secole de existenta, dar e documentata doar din 1893.
Picturi murale Bacau. La 8,1 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Lacul Serbanesti Bacau. La 8,8 km. Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica. La 9,3 km. Biserica de lemn Valea Mare Faraoani. La 9,7 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Manastirea Carmelitana din Luncani. La 10,5 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani. La 10,6 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Biserica de lemn Luncani. La 12,3 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar.
Lacul Lilieci. La 12,9 km. Cineritele de la Somusca. La 13,9 km. Cele de la Somusca, com.
Lacul Cleja. La 18,1 km. Lacul Bibiresti. La 18,8 km. Lacul Horgesti. La 19,8 km. Cetatea dacica Racatau. La 24,7 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Manastirea Caraclau Barsanesti. La 24,8 km. Barsanesti.
Biserica veche din Dragusani. La 25,1 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
Schitul Sfantul Alexie Dragusani. La 25,7 km. Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava.
Lacul Racaciuni. La 26 km. Iaz Dienet. La 26,3 km. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti. La 26,7 km. Ssingurul cu peste 800 m. Dansand cu serpii - C
Varful Chircus Muntii Berzunti. La 26,8 km. La varf se poate ajunge pe mai multe trasee ce pleaca din localitati de pe valea Trotusului - Larga, Pagubeni.
Piatra Crapata Munceii Uture. La 26,9 km. Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Trovantii de la Slobozia Onesti. La 26,9 km. Lacul Tarnita Muntii Berzunti. La 27 km. Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editată în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - A
Dealul Ursoaia Muntii Berzunti. La 27,2 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Piatra Floarei Muntele Stogu. La 28,2 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Depozitul de septarii Larga. La 28,3 km. Varful de la Sipotul lui Motoc. La 28,7 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti. La 29,1 km. Chiar daca cei de la Costesti, Valcea reprezinta inca imaginea referentiala a subiectului, exista numeroase alte locatii cu dezvoltari mult mai spectaculoase. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Dealul Perchiu Onesti. La 29,1 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt. Dealul Perchiu - Onesti - Pe caniculă am preferat urcușul cu aer condiționat, 4x4 și muzica în surdină.
Stanca lui Camara Pagubeni. La 29,4 km. Piatra Corbu Larga. La 29,4 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Canionul paraului Hemeius Pagubeni. La 29,8 km. Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului. La 30,1 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
Manastirea Poglet. La 30,8 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna. La 30,8 km. La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat). Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare.
Camila de pe Munceii Uture. La 30,9 km. In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Ochiul Huitoarei. La 31 km. Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Altarul Stogul de piatra. La 31,1 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor.
Stanca cu brazi Stogul de piatra. La 31,2 km. Deseori turisti o confunda cu Piatra cu ceaun. E alta cutie - Cutia gasita de dv.
Crucisatorul Munceii Uture. La 31,2 km. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
Piatra cu ceaun Stogul de piatra. La 31,3 km. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect. Piatra cu ceaun - Stogul de piatra - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Obiective cultural-istorice - Judetul Bacau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Capela Sinislau
  • Localizare pozitie pe harta Luizi-Calugara
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns in Luizi-Calugara si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Capela Sinislau? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.