Cautare de comori, cu sau fara gps - Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Coordonate gps Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Joc de aventura diferit de geocaching - Cautare de comori, cu sau fara gps - Coordonate GPS
 Geodrumetie +.ro  Login  Suport  Muntele Frumos  

English Romanian

Login
Nume utilizator

Parola


Muntele Frumos - Judetul Harghita

Muntele Frumos, Ascunzis - Judetul Harghita
gc.plus.ro/183.php
GR0183

Geocutia Muntele Frumos

AtentieAccesul la geoascunzisuri, descrieri, coordonate gps, harti, comentarii, poze, se face pe mai multe nivele, dupa autentificare!

Autentificare/Inregistrare

"Muntele Frumos" | Login/Inregistrare | 1 comentariu | Cauta in comentarii
Este interzisa copierea pozelor, textelor, descrierilor, datelor gps de pe Geotrekking+.ro fara acordul autorului de drept. Informatia si continutul descarcat de catre utilizatori poate fi folosit numai pentru drumetii personale, resp. cautare de comori in cadrul terenului nostru de joaca.

Toate informatiile oferite apartin celui care le-a postat. Nu ne asumam responsabilitatea pt. continutul publicat, pentru obiectele puse sau scoase din geocutii, sau pentru eventualele accidente cu ocazia cautarii de geoascunzisuri.
...


Ai gasit geoascunzisul si doresti sa anunti acest lucru? Ai un comentariu? Login/inregistrare

1 Intamplari noi pe Muntele Frumos
la 23-11-2014
 
Am gasit usor cutia, aflata in buna stare, carnetelul fiind putin umed, iar pixul, la inceput, incapatanat; cred ca am fost gasitorii nr.4! Am "platit" jucariora din interiorul cutiei cu 2 leva!

Cateva cuvinte despre ascunzis: Se afla intr-una dintre micile cavitati (vreo 3) deschise in fruntea de dolomit de sub varful Muntelui Frumos. Felicitari celor care au publicat ascunzisul pentru reliefarea sitului care nu se observa din cauza palcului de padure ce il imbraca. Dar de pe marginea inierbata a sa se poate controla vizual si ... militar trecerea in valea Trotusului din Pasul Ghimes, atu exploatat in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, dovada fiind transeele sapate deasupra stancii.

Varful Muntelui Frumos: Are 1336 m si a fost obiectul amplasarii pe el a unei vechi capele romano-catolice ce functiona cel putin de la sf. sec. XVI, parasita pe la inceputul sec. XIX. Restul zidurilor prabusite indicau o forma dreptunghiulara a navei si o absida semicirculara. Din 2012, Asociatia Szephavas din Miercurea-Ciuc a demarat ample lucrari de reconstructie a capelei, simultane cu cercetari arheologice ale ruinelor. Fotografiile pe care le atasam arata rezultatul actual (de exceptie) al intentiilor (aproape finalizate) ale asociatiei.


 
Poze geoascunzis

muntele frumos capela
Zona ascunzisului - muntele frumos capela


Locuri apropiate
Comiat - Lunca de Sus
1.2 km
Izvorul Trotusului - Lunca de Sus
1.67 km
Manastirea Fagetel
2.91 km
Pasul Ghimes
3.08 km
Muntele Paganul
3.2 km

Copyright © 2007-2019 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori, geotrekking, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice. Site realizat pe baza de php-nuke.