Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Pietrele Doamnei - Muntii Rarau, atractii turistice

Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Pietrele Doamnei - 1 Traseul tematic nr. 1 Traseul tematic nr. 2 Pietrele Doamnei - 2 Cabana Rarau Pietrele Doamnei - 3 Crapatura Pietrele Doamnei - 4 Loc multifunctional Pietrele Doamnei - 5. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pietrele Doamnei Muntii Rarau! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Pietrele Doamnei - Muntii Rarau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Chiril, se afla la 5,66 km distanta.
Cazare

Cazare Chiril (Crucea, Suceava)


Vezi oferte de cazare langa Chiril, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0,11 km distanta: Pietrele Doamnei - Muntii Rarau (8 poze).
14714715591100
14714715601101
14714715611102
14714715661103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pietrele Doamnei Muntii Rarau?
Cheile Moara Dracului Muntii Rarau. La 4,7 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Codrul secular de la Slatioara. La 5,3 km. Cheile Zugreni. La 5,6 km. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita. (obiectiv interesant cu geocutie)
Varful Giumalau Muntii Rarau-Giumalau. La 6,2 km. Pietrosu Bistritei. La 8,1 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Saua Putna Mica Muntii Rarau-Giumalau. La 10,3 km. Stratele cu Aptycus de la Pojorata. La 10,9 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Cheile Barnaului. La 19 km. Lacul Iezer din Obcina Feredeului. La 19,2 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor. (geoobiectiv cu geocutie)
Lacul Bolatau Obcina Feredeului. La 21,9 km. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer. (obiectiv interesant cu geocutie)
Manastirea Moldovita. La 23,3 km. Manastirea Piatra Taieturii. La 24,1 km. A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992. (obiectiv interesant cu geocutie)
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni. La 25,1 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului. La 26 km. Ca alcatuire predomina rocile sedimentare: gresii, marne si conglomerate.
Piatra Runcului Masa Talharului. La 26,1 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Tinovul Saru Dornei Neagra Sarului. La 26,4 km. Cuptor de ars var Darmoxa. La 29,1 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Lacul Icoana Muntii Suhard. La 30,7 km. Poiana Ciungi. La 30,8 km. Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei. La 30,8 km. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Tinovul de la Romanesti. La 30,9 km. Saua Diecilor Muntii Suhard. La 31,4 km. Rachitisul Mare Obcina Mestecanis. La 31,5 km. Obcina Feredeului. La 32,5 km. Varful Pietrele Rosii Muntii Suhard. La 34,7 km. Stancile Lucaciu Muntii Calimani. La 34,8 km. Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului. Tinovul Gaina-Lucina Obcina Mestecanis. La 35,5 km. Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani. La 35,6 km. Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Varful Omu Muntii Suhard. La 36 km. Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani. La 36,1 km. Creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei adaposteste multe figuri zoo- si antromorfe sculptate de intemperii in decursul vremii, deosebit de interesante, constituite din fragmente de lava cimentate. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Panteonul megalitilor Muntii Calimani. La 36,2 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Cheile Lucavei Obcina Mestecanis. La 36,6 km. Tinovul Mare Poiana Stampei. La 37,5 km. Are o suprafata de 682 hectare.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei. La 38 km. Langa izvor se afla cabana de vanatoare Borcut.
Piatra Borcuta. La 38,2 km. Manastirea Sucevita. La 38,4 km. Varful Calimanul Cerbului Muntii Calimani. La 38,5 km. Piatra Tibaului Muntii Tibau. La 39,3 km. Stancile Pietrei Rosii. La 40 km. Satisfactie dubla - Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea, suind din Gura Haitii cu gandul sa ajungem pe Pietrosul Calimanilor. Stancile Tamau. La 41,2 km. Far west! - Varful Tamaului este cam departe, spre vest, fata de poteca turistica ce vine de la 12 Apostoli, trece pe la Pietrele Rosii si duce spre Pietrosu, iar ascunzisul este sub varf. Stejarul multisecular Cajvana. La 41,5 km. Legenda spune ca la umbra stejarului multisecular a poposit Stefan cel Mare, trecand pe aici cu ostenii sai, cand tara era cotropita de necredinciosi, prin 1476.
Paraul Dobreanului Bilbor. La 41,6 km. Manastirea Petru Voda Poiana Teiului. La 42,5 km. Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Pasul Rotunda Muntii Rodnei. La 43,2 km. Lacul Iezerul Calimanilor. La 45,4 km. Rezervatia se situeaza la poalele Varfului Rachitis, are o suprafata de 322 ha. Palarie in... doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis după varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului: o cutie pusa la M-rea de la Gura Izvorului, alte doua cutii gasite (Domnul Lomasel si Cascada Lomasitei) si un traseu de drumetie in circuit, deosebit de pitoresc (fotoreportajul pe muntesiflori.
Varful Rachitis Muntii Calimani. La 45,7 km. De aici avem o priveliste deosebita, in toate directiile.
Piatra Fantanele Muntii Calimani. La 45,8 km. Varful Pietros Muntii Calimani. La 45,8 km. Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani. La 45,8 km. Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Vf. Varful Negoiul Unguresc Muntii Calimani. La 46,1 km.
Valori naturale - Judetul Suceava
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pietrele Doamnei
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Rarau
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns in Muntii Rarau si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pietrele Doamnei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Suceava, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.