Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Piatra Cetii - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Piatra Cetii, atractii turistice

Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Tablou informativ Piatra Cetii Aici va fi un loc bun Tablou informativ Avenul din Piatra Cetii Curcubeu. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Cetii! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Piatra Cetii si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Raicani, se afla la 0,84 km distanta.
Cazare

Cazare Raicani (Galda de Jos, Alba)


Vezi oferte de cazare langa Raicani, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0,03 km distanta: Avenul din Piatra Cetii - Muntii Trascau (16 poze).
14714720561100
14714721061101
14714721091102
14714721101103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra Cetii?
Cheile Tecsestilor. La 1,2 km. Cheile Rametului. La 3,4 km. Atat de putin ii trebuie unui om sa fie fericit - O vizita in Cheile Rametului. Piatra Bulzului Poiana Galdei. La 3,5 km. Cheile Pravului. La 4,3 km. Cheile Piatra Baltii. La 4,6 km. Cheile Intregalde Muntii Trascau. La 4,7 km. Gasita azi de acaseni - Necesita ceva intretinere, capacul e spart. Cheile Galzii Muntii Trascau. La 4,9 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. (geoascunzis)
Cheile Cetii. La 5,4 km. Gasita - https://www. La Pietri Cetea. La 5,5 km. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta. (obiectiv interesant cu geocutie)
Piatra Craivei Muntii Trascaului. La 6,1 km. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. (atractie turistica si geocutie)
Cheile Geogelului. La 6,2 km. Stanca Bulz Geoagiu de Sus. La 7,7 km. Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa. La 8,2 km. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga. (obiectiv interesant cu geocutie)
Ruinele bisericii reformate Benic. La 9,6 km. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Padurea Sloboda. La 10,8 km. Pasul Ponor. La 11,3 km. Cascada Vanatara. La 11,9 km. Cascada Vanatara, GCSZBP - In data de 19 septembrie, dimineata, dupa o scurta cautare, am gasit geocutia avand codul GCSZBP. Piatra Poienii. La 12,9 km. Pestera Huda lui Papara. La 13,1 km. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Piatra Grohotisului. La 13,1 km. Iezerul Ighiel. La 13,6 km. Piatra Bulzului Lunca Ampoitei. La 14,2 km. Cheile Valisoarei. La 14,4 km. Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Izvorul La Rogoaze. La 14,7 km. Castrul roman Ighiu. La 15,2 km. Cheile Plaiului. La 15,5 km. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele. Am gasit - A
Cascada La Sipote. La 15,6 km. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Cheile Ampoitei. La 15,7 km. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Calcarele de la Ampoita. La 16,3 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Cutia lipseste - Locul e plin de fripturisti de weekend.
Pestera de la Poarta Zmeilor. La 16,5 km. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Cheile Silosului. La 17,2 km. Piatra Boului. La 17,7 km. Cetatea Coltesti. La 18,2 km. Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Cetatea Aiudului. La 18,4 km. Coltesti. La 18,4 km. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am făcut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Piatra Corbului. La 18,6 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau. La 19,8 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului. La 20 km. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau. La 20 km. Poiana cu narcise Negrileasa. La 20,1 km. Varful Mamut. La 20,2 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Ardascheia Muntii Trascau. La 20,4 km. Pestera Studentilor Muntii Trascau. La 20,5 km. Gasita - :) am gasit-o azi. Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau. La 20,7 km. Gasita - :) am gasit o azi. Varful Ugerului. La 21,2 km. Vârful oferă o minunată panoramă asupra văii Arieșului, asupra stâncilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Colțeștiului și a crestei Ardascheii. Dupa o urcare de o ora si jumatate - Am gasit-o 5 septembrie 2020 15:15, Erika🐱 Peter🗡 si Lyric 🐶🆎🇷🇴 Am urcat o ora jumate din Coltesti.
Salasul Boarilor Muntii Trascau. La 21,3 km. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Laricetul de la Vidolm. La 21,4 km. Fagul imparatului Muncelu. La 21,6 km. Detunata Flocoasa. La 21,8 km. Am vizitat zona - Am vizitat aceasta zona minunata in 5 mai 2020, cu Lyric, Erika si Iulia. Padurea de stejar pufos Miraslau. La 21,9 km. Refugiul Saruni Muntii Trascau. La 22,2 km. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Cetii
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Geokret - Am depus geokretul geokopacz03...
  • geocutie Piatra Cetii - ...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Cetii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.