Cautare de comori, cu sau fara gps - Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Coordonate gps Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Joc de aventura diferit de geocaching - Cautare de comori, cu sau fara gps - Coordonate GPS
 Geodrumetie +.ro  Login  Suport  Cetatea Rabsonne  

English Romanian

Login
Nume utilizator

Parola


Cetatea Rabsonne - Judetul Harghita

Cetatea Rabsonne, Ascunzis - Judetul Harghita
gc.plus.ro/103.php
GR0103

Geocutia Cetatea Rabsonne

AtentieAccesul la geoascunzisuri, descrieri, coordonate gps, harti, comentarii, poze, se face pe mai multe nivele, dupa autentificare!

Autentificare/Inregistrare

"Cetatea Rabsonne" | Login/Inregistrare | 2 comentarii | Cauta in comentarii
Este interzisa copierea pozelor, textelor, descrierilor, datelor gps de pe Geotrekking+.ro fara acordul autorului de drept. Informatia si continutul descarcat de catre utilizatori poate fi folosit numai pentru drumetii personale, resp. cautare de comori in cadrul terenului nostru de joaca.

Toate informatiile oferite apartin celui care le-a postat. Nu ne asumam responsabilitatea pt. continutul publicat, pentru obiectele puse sau scoase din geocutii, sau pentru eventualele accidente cu ocazia cautarii de geoascunzisuri.
...


Ai gasit geoascunzisul si doresti sa anunti acest lucru? Ai un comentariu? Login/inregistrare

1 Re: Cetatea Rabsonne
la 13-07-2009
 
13 iulie 2009

Desi nu chiar "in drum", am decis sa caut acest loc. Suna foarte pitoresc si misterios. Am trecut pe sosea de un drum nou, si am ajuns la N46° 34.215 E 025° 11.460 unde nu era nimic in apropiere. Ma intorc.

Coordonate corecte pentru drumul forestier : N46 34.226 E25 10.539.

Urci pe acest drum vreo 2km, e ultra nou, dar el exista de foarte multa vreme, pe harti vechi. Odata sus pe platou, nu cobori in vale, ci un apropiere de N46 34.894 E25 10.846 paraseti drumul forestier si o iei pe camp, catre valea dintre munti, spre vest, nu catre nord. Lasi in stanga creasta stancoasa si intri in vale. Drumul urca pana la o sea unde am gasit si o iesle :) apoi aparent se pierde. Presupunand ca continua pe partea cealalta in vale, decid sa urc pieptis direct catre coordonate. Urcusul e foarte, foarte abrupt si lunecos.
Sus pe creasta intalnesc o poteca marcata cu cruce albastra. Vizitez ansamblul cetatii, stanca de la capatul estic al culmii (pare sa fie si o poteca care coboara direct de sub stanca in vale, dar exagerat de abrupta). Revin pe culme si caut cutia. Era cat pe ce sa o ratez, cand dau peste un bolovan unde n-ar trebui sa fie :)) am gasit-o!

Din ce am afla de la tata, cetatea se numeste Rapsonné (scris corect). Pe drumul forestier exista 2 borne pe care scrie Rapsoné Várkapu, si astea scrise gresit :)).

Din cetate se mai vad cateva ramasite de ziduri, capatul estic, si cel vestic, tot ansamblul fiind demult cotropit de padure.

Sunt curios sa aflu si povestea cetatii, inca mai sap pe internet.


 
Poze geoascunzis

Cetatea Rabsonne
Zidul cetatii - Cetatea Rabsonne


Locuri apropiate
Piatra Pacurarului
0.66 km, -149 m dif.niv.
Bucin - Praid
1.71 km
Iliesi - Sovata
4.62 km
Praid
5.92 km
Salina Praid
6.41 km, -493 m dif.niv.

Copyright © 2007-2019 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori, geotrekking, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice. Site realizat pe baza de php-nuke.